Smūgis ralio bendruomenei: per Utenos ralį mašina įvažiavo į minią žmonių, žuvo vienas jaunuolis © Liudininkų nuotr.

Penktadienį Utenoje vykusio ralio metu įvyko tragiškas incidentas, kurio metu automobilis kliudė žiūrovus, sužeista 14 žmonių, o vienas 21-erių jaunuolis žuvo, pranešė policija.

Anot Policijos departamento, nelaimė įvyko apie 21 val. 47 min. Papievių gatvėje per „Samsonas Rally Utena 24“ varžybas. Lenktyninį „Ford Focus“ automobilį vairavo Latvijos pilietis, gimęs 1987 m. Jis nesuvaldė transporto priemonės posūkyje, nuvažiavo nuo kelio ir rėžėsi į šalikelėje stovėjusius žiūrovus.

Įvykio metu mirė vyras, gimęs 2002 m., o dar 14 žmonių patyrė įvairius sužalojimus. Jie buvo nugabenti į gydymo įstaigas arba jiems paskirtas ambulatorinis gydymas. Policijos duomenimis, iš sužeistųjų, 7 asmenys gydomi ligoninėse, tačiau nė vieno būklė nėra gyvybei pavojinga. Tarp sužeistųjų – 10 vyrų, 3 moterys ir vienas nepilnametis. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neatsargaus gyvybės atėmimo.

Ralio organizatoriai socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė, kad po incidento varžybos buvo sustabdytos sporto komisarų sprendimu. Lietuvos automobilių sporto federacija pradėjo įvykio tyrimą. „Visa ralio bendruomenė ir organizatoriai reiškia nuoširdžią užuojautą nukentėjusiesiems ir jų artimiesiems bei linki greito pasveikimo sužeistiesiems“, – rašoma pranešime.

Straipsnio įvertinimas: 1 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos