Atgal į Europos futbolo viršūnę: Ispanija ketvirtą kartą istorijoje tapo Europos čempione © UEFA nuotr.

Europos futbolo čempionato finale Ispanijos rinktinė įsirašė dar vieną Europos čempionų trofėjų į šalies futbolo istoriją.

EURO 2024 finale Berlyne ispanai permainingose rungtynėse rezultatu 2:1 įveikė Angliją ir pratęsė jų šalies trofėjų badą, kuris tęsiasi nuo 1966-ųjų metų.

Rungtynės prasidėjo gynybiniu futbolu, o per pirmąjį kėlinį vienintelis Philas Fodenas vieną kartą buvo smūgiavęs į vartų plotą.

Viskas pasikeitė iškart po ilgosios pertraukos – 47-ąją minutę sublizgėjo Ispanijos rinktinės jaunuolių duetas – 17-metis Lamine'as Yamalis asistavo Nico Williamsui, kuris tiksliu smūgiu išvedė savo rinktinę į priekį. 

Visgi, Anglija ginklų nesudėjo ir 73-iąją minutę greitoje atakoje išbėgę anglai išlygino rezultatą, kuomet Cole'as Palmeris tikslius smūgiu pažeme iš už baudos aikštelės pasiuntė kamuolį į vartų tinklą.

Rungtynių pabaigoje Ispanija ėmė spausti varžovus – puikios progos neišnaudojo L. Yamalis, tačiau jau netrukus Marco Cucurellos siųstas perdavimas pasiekė tikslą ir koją pakišęs Mikelis Oyerzabalis dar kartą išvedė ispanus į priekį.

Anglijos futbolininkai dar turėjo nuostabią progą, tačiau po standartinės padėties Anglijos rinktinės futbolininko smūgiuotas kamuolys galva buvo blokuotas ant pat vartų linijos ir ispanai išsigelbėjo. Ispanai puolė sveikinti herojumi tapusį Dani Olmo. Ispanija prieš Anglija triumfavo rezultatu 2:1.

Ispanijos rinktinei tai buvo 4-asis Europos čempionato trofėjus – tai yra rekordas tarp visų Europos rinktinių. Pastarąjį kartą ispanai Europos čempionatą laimėjo 2012 metais.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos