EURO2024 atidaryme – šeimininkų vokiečių dominavimas prieš Škotiją © UEFA nuotr.

Penktadienį Miuncheno „Allianz Arena“ (Vokietija) stadione prasidėjo Europos futbolo šventė – EURO 2024 čempionatas. Europos čempionate 24 šalys suskirstytos į 6 grupes varžosi dėl čempionų titulo.

Atidarymo rungtynėse A grupėje šeimininkai Vokietijos rinktinė savo žiūrovams pateikė itin gražų futbolo šou.

Vokietijos rinktinė triuškinančiai rezultatu 5:1 nepaliko vilčių Škotijos futbolininkams.

Jau nuo pat rungtynių pradžios Vokietijos futbolininkai ėmė dominuoti – 10-ąją rungtynių minutę Florianas Wirtzas stirpiu smūgiu pažeme išvedė savo komandą į priekį, o 19-ąją minutę vokiečių talentas Jamalas Musiala iš artimo atstumo galingu smūgiu nuginklavo Škotijos vartininką dar kartą ir padvigubino Vokietijos pranašumą.

Pirmajame kėlinyje vokiečiai toliau spaudė, o kėlinio laikui tikslint į pabaigą Škotijos gynėjas grubiai prasižengė baudos aikštelėje ir už tai po teisėjų peržiūros užsidirbo raudoną kortelę. per pridėtą laiką (45+1 min.) Londono „Arsenal“ žaidžiantis vokietis Kai'us Havertzas rezultatą pavertė triuškinamu – 3:0.

Antrajame kėlinyje vaizdas nesikeitė, o Vokietija savo dominavimą įtvirtino 68-ąją minutę, kai puolėjas Nicolas Fullkrugas pelnė 4-ąjį komandos įvartį. Dar po 8 minučių tas pats N. Fullkrugas pasižymėjo dar kartą, tačiau įvartis po VAR peržiūros nebuvo įskaitytas.

Škotijos rinktinės paguodos įvartis į Vokietijos ginamus vartus krito 87-ąją minutę, visgi įvarčiu pasižymėjo ne Škotijos žaidėjas, o kamuolį į savus vartus nukreipė dar neseniai su Madrido „Real“ ekipa Čempionų lygą laimėjęs Vokietijos gynėjas Antonio Rudigeris.

Tašką rungtynėse per pagrindinį laiką padėjo vokietis Emre Canas, kuris per pridėtą laiką (90+3 min.) sugrąžino Vokietijai 4 įvarčių pranašumą.

Vokietija šventė daugiau nei užtikrintą pergalę rezultatu 5:1.

Vokiečiai iš viso atliko 20 smūgių į vartus, iš kurių 10 skriejo į vartų plotą. Tuo tarpu škotai Vokietijos vartus atakavo vos kartą ir smūgis skriejo už vartų konstrukcijos.

Vokietijos rinktinė bent jau laikinai pakilo į pirmąją A grupės turnyrinės lentelės vietą su trimis taškais.

Rytoj A grupėje 16 val. Lietuvos laiku varžysis Vengrijos ir Šveicarijos futbolininkai.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos