EURO2024: Šveicarija apsigynė nuo Vengrijos bandymų sugrįžti ir įsirašė pirmąją pergalę čempionate © UEFA nuotr.

Europos futbolo čempionato A grupėje Šveicarija įsirašė pirmąją pergalę.

Šveicarijos rinktinė rezultatu 3:1 palaužė Vengrijos futbolininkus ir kartu su Vokietija A grupėje rikiuojasi viršuje.

Rungtynių pradžioje Vengrijos futbolininkai siekė aštrinti žaidimą, tačiau pirmieji pasižymėjo šveicarai – 12-ąją minutę pasižymėjo puolėjas Kwadwo Duah ir išvedė savo rinktinę į priekį 1:0. 

Po pirmojo įvarčio pavojingesni išliko šveicarai, o antrąjį įvartį į rubinę vengrams puikiu smūgiu 45-ąją miuntę iš už baudos aikštelės pelnė krašto saugas Michelis Aebischeras.

Antrasis kėlinys prasidėjo tokiomis pačiomis tendencijomis kaip ir pirmojo pabaiga – Šveicarijos rinktinė toliau kūrė pavojingas progas, tačiau tuomet Vengrija perėmė kamuolio kontrolę ir greitai pelnė įvartį, tačiau šis buvo neįskaitytas. Nepaisant to, 66-tą minutę vengrų puolėjas Bernabasas Varga po puikaus perdavimo smūgiu galva rezultatą sušvelnino – 1:2.

Intriga rungtynėse grįžo, o komandos keitėsi pavojingomis progomis, o rungtynių pabaigoje Vengrijos vartininkas Peteris Gulacsi puikiai išgelbėjo savo komandą nuo trečiojo įvarčio.

Visgi, jau per pridėtą laiką (90+3 min.) Breelis Embolo perkėlė kamuolį per vartininką ir įtvirtino Šveicarijos pergalę 3:1.

Šveicarija įsirašė 3 taškus, taip pat 3 taškus turi ir Vokietija, kuri vakar rezultatu 5:1 sutriuškino Škotija.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos