F grupėje Sakartvelas prasibrovė į atkrintamąsias, Turkija vėlyva pergale eliminavo Čekiją © UEFA nuotr.

Europos futbolo čempionato F grupėje netikėtumą pateikė Sakartvelo futbolininkai.

Grupės favoritė Portugalija netikėtai 0:2 turėjo pripažinti Sakartvelo rinktinės pranašumą.

Jau 2-ąją rungtynių minutę Sakartvelo sirgaliai ėmė šėlti – „Napoli“ klubo krašto puolėjas Khvicha Karatskhelia tiksliu smūgiu į apatinį dešinįjį kampa nuginklavo Portugalijos vartininką ir išvedė savo komandą į priekį.

Nors Portugalijos rinktinė bandė atsakyti bei kamuolį kontroliavo didžiąją dalį laiko, antrasis rungtynių įvartis taip pat krito į jų vartus. 57-ąją minutę po skirto vienuolikos metrų baudinio sitauciją išpildė Georges Mokautadze. Rungtynės baigėsi Sakartvelo pergale 2:0. 


Kitose F grupės rungtynėse Turkijos futbolininkai neparklupdė dešimtyje likusios Čekijos ir iššvaistė puikią progą tapti grupės nugalėtoja.

Rezultatui esant 0:0, Čekijos rinktinės futbolininkas Antoninas Barakas užsidirbo antrą geltoną kortelę ir buvo išvarytas iš aikštės, tačiau varžovus spaudę turkai pirmajame kėlinyje pelnyti įvarčio nesugebėjo.

Visgi, antrame kėlinyje, 51-ąją minutę, Hakanas Calhanoglu iš baudos aikštelės krašto situaciją realizavo ir išvedė Turkijos rinktinę į priekį.

Dešimtyje likę Čekijos futbolininkai nepalužo – 66-ąją minutę vienas iš rinktinės lyderių Tomašas Saučekas pataisė komandos draugo atremtą smūgį ir išlygino rungtynių rezultatą.

Vis dėlto, tiksint pridėtam laikui (90+4 min.), pegalingą įvartį į Čekijos vartus pelnė Cenkas Tosunas ir užbaigė Čekijos kelią Europos čempionate.

Rungtynės baigėsi Turkijos pergale 2:1.

Po šių rungtynių tapo aišku, jog rungtynes prieš Sakartvelą pralaimėjusi Portugalija su 6 taškais išsaugojo pirmąją vietą grupėje, nors tiek pat taškų po pergalės surinko ir Turkija, tačiau dėl prastesnio įvarčių santykio liko 2 vietoje.

Trečiąją vietą su 4 taškais užėmė Sakartvelo futbolininkai, o dėl palankaus įvarčių santykio (4:4) užsitikrino vietą tarp keturių pajėgiausių 3 vietas užėmusių rinktinių ir debiutuodami Europos čempionate prasibrovė į  atkrintamąsias.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos