Po sezono pertraukos Lietuvos futbolo čempionų taurė sugrįš į Vilnių. Iki čempionato pabaigos likus keturiems turams „Žalgiris“ iškovojo savo 22 pergalę, padidino atotrūkį iki 13 taškų ir garantavo sau aukso medalius.

Šalies čempionais „Žalgiris“ tapo 11 kartą klubo istorijoje ir jau 8 kartą nuo klubo atgimimo.

Auksinėmis tapo rungtynės Alytuje prieš „Dainavą“, kurią žalgiriečiai sutriuškino 5:0. Pirmajame kėlinyje po įvartį įmušė Paulius Golubickas ir Liviu Antalis, antrajame pasižymėjo Giedrius Matulevičius, Nemanja Mihajlovičius bei L. Antalis.

Žalgiriečiai turėjo iniciatyvą nuo rungtynių pradžios ir 22 min. išsiveržė į priekį. Perimtą kamuolį aikštės viduryje L. Antalis perdavė P. Golubickui ir šis atsidūręs vienas prieš vieną mušė netiksliai.

Po kelių minučių už pražangą prieš G. Matulevičių buvo skirtas baudinys. 29 min. nuo žymos tiksliai smūgiavo L. Antalis, kuris savo įvarčių sąskaitą padidino iki 17.
Antrojo kėlinio pradžioje šansą turėjo ir „Dainava“ – iš arti galva netaikliai mušė D. Rakičius.

Netrukus „Žalgiris“ įmušė trečią kartą – po L. Antalio ir G. Matulevičiaus kombinacijos krašte laisvas kamuolį gavo P. Golubickas, po kurio perdavimo įmušė G. Matulevičius.

Vėliau pora kartų „Žalgirio“ vartus gelbėjo A. Tordai, kartą „Dainava“ geroje situacijoje nepataikė į vartus.

70 ir 74 min. krito dar du įvarčiai. Iš pradžių po L. Antalio perdavimo iš krašto iš arti įmušė N. Mihajlovičius, o po kelių minučių abu žaidėjai apsikeitė vaidmenimis ir įvartį pelnė L. Antalis.

Kitas rungtynes žalgiriečiai žais spalio 26 d. Širvintose.

Trofėjaus ir aukso medalių ceremonija numatoma kitose „Žalgirio“ namų rungtynėse, lapkričio 3 dieną Vilniuje.