3x3 krepšinio Europos čempionatą Lietuva pasitiks su ryškiai atsinaujinusia sudėtimi © FIBA nuotr.

Lietuvos 3x3 krepšinio rinktinė rugpjūčio 22-25 dienomis Austrijoje dalyvaus Europos čempionate. Visgi, komandos veidas, palyginus su bronzine olimpiados sudėtimi, bus visai kitoks.

Vienoje vyksiančiame čempionate Lietuvos rinktinę atstovaus vienintelis bronzinės rinktinės žaidėjas Aurelijus Pukelis, vienas iš senbuvių Marijus Užupis bei kurį laiką jaunimo sistemose auginti Titas Januševičius ir Gabrielius Čelka.

Rinktinės treneris Dainius Novickas teigė, jog tai yra žvilgsnis į ateitį. Pasibaigus Paryžiaus olimpinėms žaidynėms taip pat prasidėjo ir Los Andželo olimpiados ciklas, kuriame turėtume išvysti visai kitokią Lietuvos rinktinės sudėtį.

„Iš pradžių planas buvo vežti visą jaunimo rinktinę į Europos čempionatą, bet pagalvojome, kad dar bus per silpna komanda, per jauna, – teigė treneris. – Pastiprinome dviem veteranais, kurie padės jaunimui eiti tuo keliu, kad jie apsiprastų, turėtų adaptacijos.

Pukelis dar turi tų jėgų, reikia geriausio žaidėjo, didelio žmogaus, prisijungs ir Marijus. Titas pakeis Šarą, o Čelka – Matulį. Jie vis tiek buvo jau pavargę, emociškai išsikrovę. Reikia ir alkanų žaidėjų, kurie norės kažką įrodyti. Vėliau dar laukia jaunimo pasaulio čempionatas, norime įtraukti ir jaunus žaidėjus, kad jie gautų fiziškumo. Bus geras pabandymas naujam olimpiniam ciklui, kad po truputį įvedinėtume jaunuolius į tą kontekstą.“, – kalbėjo D. Novickas.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos