A. Trinchieri: apie naujoko gandus, artėjančius varžovus ir auklėtinių trūkumus © Pauliaus Žukausko nuotr.

Kauno „Žalgiris“ jau netrukus pasitiks dvigubą Eurolygos savaitę išvykose, kuomet antradienį susutiks su Bolonijos „Virtus“ komanda, o ketvirtadienį lauks Milano „EA7 Emporio Armani“ klubo iššūkis.

Kauniečių vyriausiasis treneris Andrea Trinchieri apžvelgė artėjančios savaitės kovas.

„Negalime būti tokie prasti, kaip pirmajame kėlinyje Pirėjuje. „Virtus“ šį sezoną pridėjo Tuckerį ir Clyburną. Cordinier nuo olimpinių žaidynių žaidžia labai gerai. Nematau, kad jie pakeitė sistemą, bet jie ją sustiprino. Cordinier su energija žaidžia abejose aikštės pusėse, bus sunku apsiginti nuo jo.

Tuo tarpu Milano komanda pasikeitė daug, bet nugalėjo „Virtus“ Supertaurėje. Tai sezono pradžia, daug nenuspėjamų dalykų ir netikėtų rezultatų būna“, – kalbėjo „Žalgirio“ strategas.

„Žalgirio“ strategas akcentavo 10,5 rezultatyvių perdavimų vidurkį ir teigė, jog auklėtiniams trūksta kūrybiškumo.

„Turime dirbti ties tuos. Man trūksta daug ko, visada galime būti geresni. Nemanau, kad po poros rungtynių galime nulesti galvas. Kiekvienas mačas suteikia kažką. Mūsų kūryba kol kas skurdi, turime ties tuo dirbti“.

Strategas teigia, kad komandos emocijos po pralaimėjimo Pirėjuje nėra blogos.

„Kaip gali būti blogos nuotaikos, atsitiesęs nuo minus 20. Taip, nepasiekėme pergalės, bet nemanau, kad turime žiūrėti į nuotaiką. Turiu būti realybėje. Komanda sureagavo gerai, padarėme daug gerų dalykų – daugiau nei blogų. To neužteko pergalei, bet išėjome iš arenos su jausmu, kad kažką turime. Kažką, ant ko galime lipdyti sezoną. Negalime būti pažeidžiami kaip pirmame kėlinyje, bet tai proceso dalis.

Gal vienas žaidėjas bus blogos nuotaikos, nes nepataikys metimo – negaliu koncentruotis į nuotaiką. Mums svarbu turėti gerą kūno kalbą, turime suprasti, kad dirbame geriausią darbą, esame palaiminti. Manau, padarėme gerą darbą“.

A. Trinchieri sarkastiškai pajuokavo ir paneigė sklidančius naujoko gandus.

„Nekreipiu dėmesio į gandus. Tai gandai iš Italijos, girdėjau juos, aš tik pasijuokiau. Tai neįtikėtina. Kažkas išgėrė butelį gėrimo ir turėjo sunkias pagirias. To net nebuvo mūsų mintyse. Jis turi kontraktą, o mes turime žaidėjų toje pozicijoje.

Mums reikia pasirašyti gerą žaidėją, kad jis vairuotų autobusą? Turime gerą vairuotoją“.

„Žalgiris“ jau antradienį 21.30 val. Lietuvos laiku susitiks su Bolonijos „Virtus“ ekipa, kuri vis dar siekia pirmosios pergalės Eurolygoje.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos