A. Trinchieri: „Visi treneriai būna laimingi rugpjūtį ar rugsėjį“ © zalgiris.lt nuotr.

Antradienį Kauno „Žalgirio“ komanda surengė atvirų durų treniruotę, į kurią susirinko daugybė žurnalistų.

Apie nuotaikas ir pasiruošimą paklaustas kauniečių vyriausiasis treneris Andrea Trinchieri teigė, kad yra laimingas ir nekantriai laukia sezono pradžios.

„Esu laimingas ir žinau, kad esu labai išalkęs krepšinio. Sezonas nesibaigė taip, kaip norėjome ir tai tik pridėjo motyvacijos. Tai reiškia tik vieną dalyką – turėsime dirbti sunkiau ir būti geresni. Sudėtis gerokai pasikeitė ir turėsime dėti žingsnį į priekį.

Jei klaustumėte manęs, ar esu laimingas – visi treneriai būna laimingi rugpjūtį ar rugsėjį. Pats sau turiu taisyklę, kad neteisiu žaidėjų tris pirmąsias savaites, jei jie atrodo prastai ar labai gerai. Tai yra pasirengimas ir turime ruoštis.

Pasakysiu tik tiek, kad esame nusiteikę ir dirbame gerai“, – kalbėjo treneris iš Italijos.

Strategas neatskleidė, kuo dabartinė „Žalgirio“ sudėties veidas skiriasi nuo praėjusių metų.

„Nežinau. Pamatysime. Turime daug fiziškų žaidėjų, nors tai ir nereiškia didelių vyrukų. Pamatysime, kaip jie funkcionuos aikštelėje.

Eurolygos rinka yra kaip jūra. Yra didelių ryklių ir yra mažų žuvyčių. Mes negalime būti didelis ryklys, bet nenorime būti ir maža žuvimi. Reikia kažko kitokio. Turime būti greita žuvis, kurios didelis ryklys taip lengvai nepagautų. Reikia būti kūrybingiems ir galvoti neįprastai“, – teigė strategas.

Visgi A. Trinchieri įvardino komandos sudėties braižą.

„Sudėtį daliname į tris esmines dalis – puolėjų, gynėjų ir aukštaūgių. Sudėtyje yra daug gynėjų, daug kraštų ir mažai aukštaūgių. Turiu tik vieną tikslą – žaisti su didele energija kiekvieną dieną. Tai reiškia kitokią sudėtį, kurioje daugelis žaidėjų žaidžia per kelias pozicijas“.

„Žalgirio“ vairininkas pasisakė ir apie sezono tikslus.

„Jei jau paklausėte – norime geriau pasirodyti LKL, o tai reiškia tik vieną dalyką. Tuo pačiu, norime varžytis dėl patekimo į dešimtuką Eurolygoje. Žinome, kad bus dar 16 komandų, kurios norės to paties. Aštuonios liks už borto ir nežinau, kurios komandos tai bus“, – sakė A.Trinchieri.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos