D. Rose'as baigė profesionalo karjerą © Scanpix nuotr.

Krepšinio pasaulio mylimas amerikietis Derrickas Rose'as paskelbė apie NBA lygoje 16 sezonų trukusią karjeros pabaigą.

35-erių gynėjas ketvirtadienį savo socialinėje paskyroje pasidalino įrašu, kuriame išreiškė apsisprendimą baigti karjerą.

„Žinant, kad atidaviau viską šiam žaidimui, jaučiuosi užtikrintas dėl šio savo sprendimo. Krepšininkas man tik buvo visko pradžia. Dabar man svarbiausia viską skirti šeimai“, - teigė D. Rose‘as.

D. Rose'as NBA lygos karjerą pradėjo 2008-ųjų metų sezone, kai Čikagos „Bulls“ klubas amerikietį pasirinko pirmuoju naujokų biržos šaukimu. Gynėjas iš karto ėmė dominuoti NBA lygoje ir iš karto pelnė geriausio naujoko apdovanojimą (ROY).

2010-2011 metų sezone „Bulls“ lyderis pelnė sezono naudingiausio žaidėjo apdovanojimą (MVP) būdamas vos 22 metų, tai – visų laikų jauniausias MVP titulą iškovojęs žaidėjęs visoje NBA lygos istorijoje.

Visgi puikią krepšininko karjerą pradėjo griūti 2012 metais, kai atakų organizatorius atkrintamosiose patyrė sunkią traumą. Nuo to laiko krepšininkas nebebuvo toks pat – nuolatinės traumos neleido įgauti ritmo, o galiausiai 2016 metais D. Rose'as buvo iškeistas į Niujorko „Knicks“ ekipą, kurioje taip pat neblizgėjo.

Paskutinę žaidėjo karjeros stotele tapo Memfio „Grizzlies“ klubas. Šią savaitę atletas iš „Grizzlies“ buvo atleistas jo paties noru.

Per savo karjerą jis iš viso sužaidė 723 rungtynes, per jas rinkdavo 17,4 taško ir atlikdavo 6,2 perdavimo.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos