D. Songaila ir D. Šalenga jungiasi prie Lietuvos rinktinės štabo © LTU basketball nuotr.

Kaune esančiuose „krepšinio namuose“ penktadienį pristatyta Lietuvos rinktinės trenerių sudėtis, kuri vadovaus rinktinei pasiruošime bei olimpinėje atrankoje Puerto Rike.

Spaudos konferencijoje vyriausiasis rinktinės treneris Kazys Maksvytis, Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vadovas Vydas Gedvilas, naujasis pagrindinės rinktinės štabo narys Darius Songaila bei naujojo rėmėjo „Urbo Bankas“ atstovas Marius Arlauskas atsakinėjo į svarbiausius kilusius klausimus.

D. Songaila debiutuos pagrindinės rinktinės štabe, prieš tai buvęs krepšininkas talkino tik rezervinei rinktinei. Tuo tarpu Dainius Šalenga prisijungs prie rezervinės rinktinės trenerių.

„Norėjome išlaikyti tęstinumą, nes manome, kad įdirbis duoda rezultatų. Įvyko minimalūs pasikeitimai – visų pirma, aš pats dalyvauju nuo pirmojo etapo pradžios, ko negalėjau daryti anskčiau, nes negalėjau suderinti dviejų pareigybių. Su mumis bus ir Darius Songaila, kuris pernai vadovavo šiam etapui. Iš naujų pavardžių yra ir Dainius Šalenga, kuris prisijungs prie mūsų, turėsime stiprų kolektyvą.

Pagrindinėje rinktinėje tokie pakeitimai, kad Darius Songaila gerai užsirekomendavo tiek savo darbu, tiek požiūriu į jį, gerai įėjo į kolektyvą. Šiemet jį turėsime ne tik pasirengimo metu, bet ir atrankos turnyre. Minimalūs pokyčiai įvyko skauto pozicijoje, bet išlaikėme tęstinumą. Trenerių kolektyvas yra susidirbęs. Turėsime geras galimybes siekti rezultatų“, – kalbėjo K. Maksvytis.

Po K. Maksvyčio įžangos prisistatė ir pats D. Songaila, dar vos neseniai grįžęs iš už Atlanto, kur dirba San Antonio „Spurs“ organizacijoje.

„Noriu padėkoti Kaziui už kvietimą prisijungti prie pagrindinės rinktinės kolektyvo. Rezervinė rinktinė buvo geras projektas praeitais metais ir tęsiasi toliau. Tikrai bus malonu padirbėti su komanda, kurią jau esame suformavę. Sezono metu teko kalbėti su keliais žaidėjais, Augustu Marčiulioniu, sutikau Rytį Petraitį, susitikome ir pakalbėjome su Matu Buzeliu. Projektas buvo vykęs, tęsiame jį toliau, malonu prisijungti prie pagrindinės rinktinės ir dirbame toliau“, – teigė D. Songaila.

Pasirengimo etape trenerių štabo sudėtis atrodys taip: K. Maksvytis, D. Songaila, D. Šalenga, Mindaugas Noreika ir Deividas Rinkevičius. Olimpinės atrankos trenerių sudėtį sudarys K. Maksvytis, D. Songaila, Giedrius Žibėnas, Benas MAtkevičius, Tomas Rinkevičius, Gustas Maskoliūnas ir Robertinas Vilimas.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos