Lietuvos 17–mečiams nepavyko iškovoti PČ bronzos medalių © FIBA nuotr.

Lietuvos septyniolikmečių rinktinė baigė pasirodymą Ispanijoje vykstančiame jaunių krepšinio čempionate.

Lietuviai rungtynėse dėl trečios vietos 58:66 (14:18, 11:17, 16:21, 17:10) nusileido Prancūzijos bendraamžiams ir čempionate užėmė 4-ą poziciją.

Pirmasis kėlinys vyko lygiai. Justas Stonkus ir Nojus Kulieša pelnė po 5 taškus ir lietuviai turėjo nedidelį 4 taškų deficitą (14:18).

Antrajame kėlinyje, prancūzai atitrūko. Skirtumas tarp komandų vis balansavo ties dviženkliu. Po varžovų dėjimo, lietuviai atsilikinėjo 10 taškų skirtumu (25:35).

Po pertraukos Aleksas Bieliauskas pelnė 4 taškus paeiliui (29:35), bet prancūzai atsakė savo sėkminga atkarpa ir atitrūko nuo lietuvių (32:47). Tiesa, mūsiškiams pavyko kėlinio pabaigoje sušvelninti deficitą ir likti konkurencingoje kovoje dėl pergalės prieš lemiamą ketvirtį (41:49).

Lemiamame ketvirtyje, prancūzai visgi neleido priartėti lietuviams ir išsaugojo savo pranašumą. Septyniolikmečiai dar bandė gelbėti rungtynes greitesnėmis atakomis ir tolimais metimais, bet teigiamo rezultato tai neatnešė.

Lietuviams Justas Stonkus pelnė 15 taškų, Danas Kazakevičius ir Kristupas Kepežinskas pridėjo po 9, Petras Padegimas – 7 taškus.

Prancūzams Ilane Fibleuilas surinko 16 taškų.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos