Lietuvos krepšininkų istorijoje neturėjęs Serbijos klubas vieną po kito pasikvietė du lietuvius © LKL.lt nuotr.

Vos per trumpą laiką savo klubo istorijoje Lietuvos krepšininkų neturėjęs Čačako „Borac“ klubas pasikvietė du ryškius lietuvius.

Pirmuoju Serbijos ir Adrijos lygose žaidžiančios ekipos nariu tapo Justas Furmanavičius, kuris sudarė vienerių metų sutartį su „Borac“ klubu.

Tai jau antrasis J. Furmonavičiaus legionieriaus etapas karjeroje. Anksčiau puolėjas yra rungtyniavęs Kastorijos AS klube iš Graikijos.

Praėjusiame sezone J. Furmanavičius sezoną pradėjo „Gargžduose“, o vėliau prisijungė prie Jonavos „Cbet“ komandos, o „Betsafe-LKL“ čempionate turėjo proveržio sezoną ir per 32 minutes pelnė 15,6 taško, atkovojo 4,1 kamuolio, atliko 2,7 perdavimo ir rinko 17,7 naudingumo balo.

Kitas Čačako „Borac“ lietuvis – Paulius Valinskas, kuris prėjusį sezoną rungtyniavo Panevėžio „7Bet-Lietkabelio“ ekipoje, tačiau sezono su komanda nebaigė.

Gynėjas rungtyniauti į Serbiją atvyksta antrąjį kartą, 2022-2023 metų sezone P. Valinskas rungtyniiavo Belgrado FMP gretose.

„Betsafe-LKL“ čempionate lietuvis per 21 minutę pelnydavo 9,9 taško, atkovodavo 1,7 atšokusio kamuolio, atlikdavo 3,4 rezultatyvaus perdavimo ir rinko po 9,9 naudingumo balus per rungtynes.

Europos taurėje P. Valinskas buvo dar solidesnis ir jo statistika siekė 13,1 taško, 1,6 sugriebto kamuolio, 3,7 rezultatyvaus perdavimo ir 12,4 naudingumo balo per 26 minutes.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
  • nera problemu (IP: f7de4316c)

    afrika didele taip kad zaideju nepritruks.

    • 0
  • nera problemu (IP: f7de4316c)

    afrika didele taip kad zaideju nepritruks.

    • 0
  • nera problemu (IP: f7de4316c)

    afrika didele taip kad zaideju nepritruks.

    • 0

Kitos naujienos