LKF prezidento rinkimus laimėjo M. Balčiūnas © LKF nuotr.

Antradienį buvo surengti naujojo Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidento rinkimai, kuriuose paaiškėjo, jog artėjančius 4 metus LKF prezidento pareigas užims Mindaugas Balčiūnas.

Iš 150 balso teisę turėjusių balsuotojų balsavo 148 nariai – 84 balsus surinko M. Balčiūnas, o kitas kandidatas į LKF prezidentus Robertas Javtokas surinko 63. Vienas iš balsą turėjusių narių sugadino biuletenį.

„Esu giliai sujaudintas ir pakylėtas. Nuo rytojaus pradedame įgyvendinti programą, kurią pristačiau. Ačiū dar kartą“, – dėkojo naujai išrinktas LKF prezidentas.

M. Balčiūnas savo kalboje labiausiai išskyrė sportinius rinktinių pasiekimus, treniravimą, moterų krepšinį, komerciją, globalizaciją, bendruomenę ir mokslinį trenerių mokymą. LKF prezidentas taip pat kalbėjo apie jaunų krepšininkų reguliarius fizinius testus.

Naujasis prezidentas taip pat pristatė talento krepšelius, kuris sieks 1 tūkst. eurų ir bus mokamas krepšininkui kylant krepšinio lygų piramidėje. Tuo tarpu jaunosioms krepšininkėms pristatytas prancūziškas tobulėjimo modelis, kuris krepšininkes skirstys per keturis rengimo centrus.

M. Balčiūnas Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vairą nori skirti Rimui Kurtinaičiui, su kuriuos naujasis prezidentas jau derėjosi.

Buvęs LKF prezidentas Vydas Gedvilas atskleidė, jog nuo 2021 metų LKF biudžetas pakilo nuo 3 mln. 560 tūkst. iki 6 mln. 330 tūkst., o prie to labai stipriai prisidėjo rėmėjų lėšos.

„Einant į rinkimus teko apvažiuoti visa Lietuvą, teko pristatyti rinkiminę programą. Daugelį nuostatų, kuriuos pažadėjau, stengiausi įvykdyti sąžiningai. Atidaviau visas jėgas, galbūt nebuvau toks matomas žiniasklaidoje, bet dariau tuos darbus, kuriuos turėjau padaryti. Nenoriu filosofuoti, bet noriu pateikti skaičius, kurie nemeluoja ir jūs pamatysite, kad yra padaryta daug svarbių dalykų, nors viešoje erdvėje kalbama, kad niekas neįvyko, nieko nepasiekėme, krepšinis yra dugne. Taip nėra, nėra. Taip, gaila, kad 5x5 krepšinis nepateko į olimpines žaidynes, bet visi rezultatai, jaunimo rezultatai, yra puikūs“, – savo kalboje sakė V. Gedvilas.

M.Balčiūno anksčiau pristatyta komanda:

Prof. dr. Rūtenis Paulauskas, Vytauto Didžiojo universitetas

Donas Showalteris, „USA Basketball” jaunimo ir sporto plėtros direktorius (JAV)

Prof. dr. Alejandro Vaquera, Leono universitetas (Ispanija)

Justinas Jasiukaitis, Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas

Alina Adomaitytė, krepšinio klubo „Deivės“ prezidentė

Prof. dr. Albertas Skurvydas, Vytauto Didžiojo universitetas

Marius Tamolis, Klaipėdos LCC tarptautinio universiteto moterų krepšinio komandos direktorius

Saulius Kuzminskas, LKF merginų krepšinio atrankos programos vadovas

Dominykas Domarkas, Lietuvos profesionalių krepšininkų asociacijos vykdantysis direktorius

Valdemaras Chomičius, Lietuvos krepšinio veteran lygos prezidentas

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos