LKL metų provežio titulą pelnė „Neptūno“ gynėjas © LKL nuotr.

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) paaiškėjo, kas šiais metais buvo verčiausias metų proveržio apdovanojimo.

Juo tapo Klaipėdos „Neptūno“ komandoje žaidęs Ignas Sargiūnas. Gynėjas į Lietuvą grįžo žaisti po metų pertraukos, praeitą sezoną lietuvis atstovavo Bairoito „Medi“ (Vokietijos lyga) ekipai.

„Smagu gauti apdovanojimą, malonu. Tai pirmasis toks apdovanojimas profesionalioje karjeroje, smagu dėl to“, – pakomentavo I. Sargiūnas.

Kaunietis šio sezono „Betsafe-LKL“ čempionate per vidutiniškai 25 minutes pelnė 12,9 taško, atkovodavo 2,4 kamuolio, atlikdavo 2,3 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo 11,2 naudingumo balų per 29 rungtynes.

Nors statistiniai duomenys per daug nesiskyrė nuo tų, kuriuos I. Sargiūnas rinkdavo 2021-2022 metais, kuomet žaidė Prienų ekipoje, tačiau šiemet gynėjo atstovaujama komanda buvo žymiai konkurencingesnė ir liko vos per pergalę nuo „Betsafe-LKL“ pusfinalio.

„Iš statistinių rodiklių viskas panašiai, bet manau, kad žaidžiant konkurencingesnėje komandoje, kur yra pergalių, tai duoda daugiau. Tekdavo lemiamais momentais svarbiose rungtynėse prisiimti atsakomybę, gerai sužaisti, priimti tam tikrus sprendimus“, – apie sezoną Klaipėdoje kalbėjo gynėjas.

I. Sargiūnas taip pat teigė, kad šis sezonas jam buvo pats geriausias karjeroje.

„Ir geriausias, ir smagiausias. Komandoje buvo geras būrys žaidėjų ir žmonių. Iš bendrinės patirties tai tikrai geriausias sezonas.“

„Neptūno“ gynėjas taip pat susilaukė kvietimo į Kazio Maksvyčio Lietuvos rezervinę rinktinę.

„Po rezervinės rinktinės norėsiu šiek tiek pailsėti, bet visąlaik palaikyti fizinę kondiciją ir pasiruošimą. Galbūt pailsėti nuo krepšinio, pravalyti galvą. Bet paskui sugrįžti ir darbuotis toliau. Dėl kitos stotelės – dabar dar nėra jokių minčių“, – sakė I. Sargiūnas.

Tai jau antras sezonas iš eilės, kai šį titulą pelnė uostamiesčio komandos krepšininkas. Pernai šį titulą pelnė į Ispaniją persikėlęs Matas Jogėla (Klaipėdos „Neptūnas“), o užpernai – Panagiotis Kalaitzakis (Panevėžio „Lietkabelis“), kuris šį sezoną tapo Eurolygos čempionu su Atėnų „Panathinaikos“ klubu.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos