P. Jankūnas: apie finansų bei išlaidų pagausėjimą, galimą papildymą, A. Trinchieri bei Eurolygos „algų kepurę“ © „Stop“ kadras

Kauno „Žalgiris“ antradienį surengė specialią spaudos konferenciją klubo finansiniam planui pristatyti.

Spaudos konferencijoje „Žalgirio“ klubo prezidentas Paulius Jankūnas taip pat apžvelgė ir svarbiausias sezono aktualijas.

Nors „Žalgirio“ rungtynių bilietai šį sezoną pabrango, tačiau P. Jankūnas mano, jog komandai pavyks surinkti pilnas arenas.

„Taip, tikimės jų, o Eurolygos ir LKL rungtynes prilyginame renginiui bei žiūrime, kokia yra situacija rinkoje. Tos pirmosios rungtynės, gerbėjai perka kiek lėčiau, bet šią savaitę yra perkama greičiau ir ne tiek daug jų liko. Priklausys nuo to, kaip komanda žaidžia. Jei komanda žais gerai, kausis kiekvienose rungtynėse dėl pergalių, manau, bilietus išparduosime“, – kalbėjo jis.

Klubo direktorius taip pat atskleidė, kodėl administracinės išlaidos nuo praeito sezono finansinio plano padidėjo net milijonu.

„Daug investuojame į skaitmeninį turinį ir jo kūrimą. Brangsta ir rungtynių aptarnavimas, tiek visas rengimas prieš rungtynes, šou elementai, iš to ir susideda ta visa suma“.

P. Jankūnas taip pat atskleidė, jog ekipa iškritus Brady Manekui papildymo sudėtyje neieško.

„Kol kas nesidairome, Manekas iškrito dviems–trims savaitėms. Stebėsime, kaip jis gyja ir kaip greitai grįš į aikštę. Taip, esame pasilikę dalį biudžeto, kad galėtume pasipildyti reikalui esant“.

Taip pat buvo pakomentuota ir „Žalgirio“ rizika priekinėje linijoje.

„Prieš sezoną, žinote, tų rizikų yra visokiausių, bet turime daug žaidėjų, kurie gali žaisti per dvi ar tris pozicijas. Šioje sezono stadijoje laikiną Brady iškritimą tiek Edgaras Ulanovas, tiek Mattas Mitchellas galės uždengti ir žaisti toje pozicijoje“.

P. Jankūnas aptarė ir Eurolygos „algų kepurės“ idėją.

„Mes nesame tas klubas, kuris daugiausiai išlaidauja ar vienas iš tų. Mums ta „algų kepurė“ yra aktuali, bet tiek neįtakos pradžioje. Taip, šitas sezonas yra pereinamasis, visiems klubams yra išsiųstos taisyklės, kaip reikia prisitaikyti, modeliuoti šį sezoną ir pasiruošti ateičiai, kai ta „algų kepurė“ bus taikoma. Nežinau, klausimas, kaip ji veiks, reiktų klausti ir didžiųjų klubų, kurie tikrai stipriai išlaidauja. Kaip jie su tuo susigyvens ir to laikysis, yra kitas klausimas“.

Klubo prezidentas buvo patenkintas „Žalgirio“ komandos sezono pradžia.

„Stilius tenkina, vienam žaidėjui iškritus mūsų rezultatai nėra tokie priklausomi kaip anksčiau, bet, kaip ir minėjau, laukiame Eurolygos“, – kalbėjo jis. 

P. Jankūnas papasakojo apie pasiektą susitarimą su A. Trinchieri.

„Tai įvyko vasarą, po sezono. Matėme kiekvieną dieną procesą, kaip strategas dirba ir koks yra atsidavęs. Norime pradėti nuo naujo lapo su šiuo treneriu, nauja komanda ir žiūrėti, kaip mums visiems seksis.

Jis taip pat paminėjo, jog „Žalgirio“ sutartis su A. Trinchieri leidžia jam išvykti jau artimiausią vasarą.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos