Paaiškėjo KMT turnyro formatas – kovos prasidės jau netrukus © LKL nuotr.

Klaipėdos „Neptūno“ klubas FIBA Europos taurės atrankos atsakomosiose varžybose neprilygo Bilbao klubui iš Ispanijos, o neperlipus atrankos etapo barjero klaipėdiečiai liko be Europinio čempionato kovų.

Kartu su tuo paaiškėjo ir Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) artėjančio sezono formatas. 

Europoje šį sezoną rungtyniaus 4 Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) klubai: Kauno „Žalgiris“, Vilniaus „Wolves Twinsbet“, Panevėžio „7Bet-Lietkabelis“ ir Vilniaus „Rytas“. Šios keturios komandos praleis pirmąjį etapą ir iš karto pateks į ketvirtfinalio pirmąjį krepšelį.

Tuo tarpu likę 6 „Betsafe-LKL“ klubai turės varžytis dėl 4 likusių vietų ketvirtfinalio etape.

Pirmajame etape likusios komandos varžysis vienoje grupėje ir turės sužaisti 10 rungtynių – su visomis komandomis po vieną kartą namų aikštelėję, vieną kartą išvykoje. Keturios geriausios komandos pateks į ketvirtfinalį ir pateks į 2-ąjį krepšelį.

Nuo ketvirtfinalio Citadele KMT kovos vyks įprasta tvarka: poros tarpusavyje sužais po du mačus ir į finalo ketvertą pateks ta komanda, kurios bendras abiejų rungtynių įmestį-praleistų taškų skirtumas yra geresnis.

Citadele KMT pirmojo etapo startas – jau kitą savaitę. Spalio 2 d. laukia net trys susitikimai – 18.00 val. Telšiuose susikaus „M Basket-Delamode“ ir „Uniclub Bet-Juventus“, 18.30 val. Jonavoje laukia „Cbet“ ir „Nevėžio-Optibet“ dvikova, o 19.00 val. „Šiauliai-Casino Admiral“ priims „Neptūną“.

Rungtynes transliuos LRT.lt portalas. KMT finalinis ketvertas vasario 15-16 dienomis vyks Vilniuje, „Twinsbet“ arenoje.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos