Pastabą debiutavusiam jaunuoliui turėjęs A. Trinchieri: „Sugebėjome atsakyti“ © zalgiris.lt nuotr.

Andrea Trinchieri liko patenkintas, kaip Kauno „Žalgiris“ sureagavo į patirtą pralaimėjimą draugiškame turnyre Turkijoje. Lietuvos grandas antrajame susitikime 80:60 nušlavė Berlyno ALBA ir pasiekė trečią pergalę per keturias sužaistas rungtynes.

„Buvo gera energija, gerai dalijomės kamuoliu, – po dvikovos kalbėjo Trinchieri. – Sugebėjome atsakyti į vangiai sužaistą ketvirtą kėlinį rungtynėse su Bursos „Tofaš“. Niekas negavo traumos ir tai yra vienintelis dalykas, kuris man rūpi.

Padarėme nedidelę pažangą ir bendrai yra viskas yra gerai.“

Trečiadienį kauniečiai „Gloria Cup“ turnyro mače 74:75 nusileido Bursos „Tofaš“.

„Progresas yra susijęs su kamuolio judėjimu, atlikome 22 rezultatyvius perdavimus, visi buvo pasirengę atakuoti krepšį, – išskyrė „Žalgirio“ strategas. – Nesumetėme visų metimų, bet ir toliau atakavome krepšį, kas yra labai svarbu. 

Blogiausia dalis veteranams – pasiruošimo etapas, kadangi jiems tai yra 15-a pasiruošimo stovykla ir dar ne pabaiga. Tikiu, kad jie irgi deda žingsnius į priekį ir mes parodėme pakankamai energijos. Mums tai buvo gera treniruotė.“ 

Žalgiriečiai iš ALBA žaidėjų perėmė 14 kamuolių ir privertė 17 sykių suklysti. Kauniečių gretose bent po vieną sykį kamuolį perėmė 9 iš 13 krepšininkų, iš kurių 18-metis Aleksas Bieliauskas pabaigoje žaidė tik epizodiškai.

„Kas man labiausiai patiko, tai kokį fiziškumą Arnas ir Mattas parodė kovodami su ALBA centrais, – kalbėjo Trinchieri. – Tikiuosi, kad tai – pavyzdys kitiems, kuris turėtų užkrėsti kitus.“

Bieliauskas nuo suolo pakilo ketvirtajame kėlinyje likus žaisti beveik pustrečios minutės. „Žalgirio“ dublerių centras debiutavo pagrindinėje komandoje pataikytu tritaškiu, kurį palydo džiugia emocija. Kitoje atakoje Bieliauskui nepavyko patogiai priimti kamuolio ir puolėjas nebeišsimetė metimo.

„Esu labai nusivylęs, kadangi Aleksas nežino derinių, – po dvikovos kalbėjo Trinchieri. – Klausiau jo: „Atvykai į Turkiją pasimėgauti saule ir maistu ar žaisti krepšinį?“ Atsakymo dar negavau.“

„Žalgiris“ po pirmojo kėlinio pirmavo 25:14, bet antrojo ketvirčio pradžioje praleido atkarpą 5:18 ir trumpam atsiliko 30:32.

„Parodėme blogą drausmingumą, buvo blogas žaidimo pildymas, kadangi daug klydome, – sakė specialistas iš Italijos. – Neturėjome aiškių tikslų ir būtent taip nutinka, kai aikštelėje bandai padaryti kažką kitokio. Bandome žaisti kiek kitokį krepšinį, bet kai kuriais momentais ne visi žaidėjai buvo susikoncentravę į tai.

Žinote, kaip būna, kai esi prisijungęs interneto tinkle, tada matai žalią švieselę, bet kai prisijungę ne visi, tada atsitinka tokie epizodai. Tai – augimo skausmai ir dirbame ties tuo toliau. Stengsimės sumažinti tokias atkarpas, bet galiausiai vis tiek tai pasikartos, nes ir būtent ir dabar tikėjausi to paties.“

Kauno komanda pasiruošimą Turkijoje užbaigs sekmadienio maču su Stambulo „Anadolu Efes“.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos