Pirmas B. Dunstono interviu „Žalgiryje“: esu girdėjęs daug gerų dalykų apie klubą bei trenerį © zalgiris.lt nuotr.

Šį tarpsezonį Kauno „Žalgirio“ gretas papildęs Bryantas Dunstonas krepšinyje vadovaujasi tik viena filosofija – laimėti. Dukart Eurolygos čempionas tikisi, kad jo komandos draugai seks tokiu pavyzdžiu artėjančiame sezone.

Krepšininkas po pirmosios komandinės treniruotės su „Žalgiriu“ prisėdo pirmajam savo pokalbiui Kaune kaip šviežiai iškeptas žalgirietis ir su „Žalgiris TV“ pasidalijo įspūdžiais apie naująją karjeros stotelę.

„Po tiek metų krepšinyje aš vis dar jaučiu jauduliuką prieš pirmąją treniruotę. Išties, tai yra puiku. Jaučiuosi, kaip pirmą dieną mokykloje: susipažinimas su naujais komandos draugais, pokalbiai su treneriu, aplinkos pažinimas. Treneris pristato visą, kas yra svarbu, taisykles, savo lūkesčius komandai. Tai yra puiku“, – kalbėjo B.Dunstonas.

12-ąjį sezoną Eurolygoje pasitinkantis 38 metų 203 cm ūgio amerikietis per savo ilgą karjerą turnyre yra atstovavęs trims komandoms: Pirėjo „Olympiacos“, Stambulo „Anadolu Efes“ ir praėjusiame sezone – Bolonijos „Virtus“.

Paklaustas apie šio sezono žalgiriečių sudėtį, B.Dunstonas tvirtino, kad Andrea Trinchieri ir klubo vadovybės suburta komanda pagal dalį aspektų primena Stambulo klubo laikų sudėties profilį.

„Mes išties komanda, turinti daug „gylio“ sudėtyje. Galime rotuoti daug žaidėjų. Turime daug žaidėjų, galinčių žaisti per kelias pozicijas. Manau, kad tai yra labai gerai. Visa tai šiek tiek primena „Anadolu Efes“ laikus, kai ten žaidžiau. Ten turėjome vyrukus, kurie galėjo lengvai keistis, žaidė lengvai. Bet kas, kas atkovodavo kamuolį, galėdavo iškart užkurti puolimą. Tai yra labai dinamiškas krepšinis“, – pasakojo aukštaūgis.

Didžiulę patirtį krepšinyje sukaupęs B.Dunstonas pasakojo, kad būdamas veteranu jis yra pasirengęs būti ir tvirtu užnugariu komandos draugams rūbinėje.

„Mano amžiaus žaidėjams yra normalu turėti stiprų balsą rūbinėje. Balsą aikštėje, kuris padeda kitiems vyrukams. Galbūt padėti treneriui sutvarkyti kai kuriuos dalykus, kurių jis nespėja arba nemato. Dalį tų užkulisinių dalykų. Man svarbu išlaikyti komandos vienybę. Išlaikyti atvirus pokalbio kanalus ir leisti komandai išlikti kartu“, – teigė vyriausias „Žalgirio“ komandos istorijoje naujokas iš užsienio.

13 kartų savo karjeroje prieš „Žalgirį“ Eurolygoje žaidęs B.Dunstonas pamena ne vienas rungtynes „Žalgirio“ arenoje. Šįkart krepšininkas džiaugėsi, kad vietinės rungtynių atmosferos faktorius bus jo pusėje. 

„Visada, kada čia žaisdavau, laukdavo didelės rungtynės. Ir ne vien dėl to, kokie varžovai atvykdavo, bet ir dėl to, kaip vietiniai sirgaliai myli savo komandą. Žaidėjai atiduodavo visą save aikštėje arenai. Tai pridėdavo rungtynėms papildomo elemento. Čia niekada nebūdavo nuobodžių rungtynių. Džiaugiuosi, kad varžovų komandas iš vėžių išmušantis sirgalių faktorius dabar bus mano pusėje“, – mintis dėstė pašnekovas.  

Dukart Eurolygos čempionas su „Anadolu Efes“ klubu ir dukart geriausiai besiginančiu turnyro krepšininku išrinktas B.Dunstonas krepšinyje siekia laimėti kiekvienas rungtynes. Čempionišką aurą jis tikisi perduoti ir naujiems komandos draugams.

„Yra aišku – krepšinį žaidžiu, kad laimėčiau. Tai yra vienintelė priežastis, dėl kurios žaidžiu. Čia atvykau laimėti. Kiekvienose rungtynėse, kuriose žaisime. Ir man visiškai nesvarbu, ar tai reguliariojo sezono rungtynės, ar ikisezoninės rungtynės. Noriu laimėti. Kiekvienose rungtynėse, kurios mūsų laukia, tikiuosi, kad laimėsime. Tokie mano lūkesčiai. Tikiuosi, kad kitų komandos draugų jie yra lygiai tokie pat“, – tikino B.Dunstonas.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos