Pusfinalis įveiktas: olimpinėje atrankoje Lietuva įveikė Italiją © FIBA nuotr.

Pusfinalio barjerą įveikusi Lietuvos rinktinė kausis olimpinės atrankos finale.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai pusfinalyje 88:64 (25:21, 22:17, 21:15, 20:11) sutriuškino Italiją ir atsidūrė per žingsnį nuo vietos Paryžiaus olimpinėse žaidynėse.

Atrankos finalas dėl vienintelio olimpinio bilieto vyks naktį iš sekmadienio į pirmadienį 01.00 val. Lietuvos laiku. Jame mūsiškiai susikaus su Puerto Riko ir Meksikos poros nugalėtojais. Rungtynes tiesiogiai transliuos TV3 televizija.

Pusę pirmojo ketvirčio ant parketo vyko lygi kova, tačiau į priekį tuomet truktelėjo Lietuva, po dešimties minučių pirmavusi 25:21. Antrajame kėlinyje pavyko padidinti pranašumą iki dviženklio (35:25) ir nors varžovai buvo priartėję, galingas pirmosios dalies finišas leido turėti gana saugų rezervą – 47:38.

Po pertraukos spurtu 12:2 startavę lietuviai kaip reikiant atitrūko (59:40). Solidus pranašumas išlaikytas prieš paskutinį kėlinį – 68:53. Likęs laikas taip pat priklausė lietuviams – per tris kėlinius pakloti pergalės pamatai nesudrebėjo ir galiausiai skirtumą dar padidinę mūsiškiai triumfavo.

Marius Grigonis ir vėl buvo nuostabus vesdamas rinktinę į kol kas svarbiausią vasaros pergalę. Gynėjas pelnė 23 taškus (6/10 trit.) ir sukaupė 21 naudingumo balą. Rezultatyvus buvo ir 14 taškų pelnęs Mindaugas Kuzminskas.

Lietuva: Marius Grigonis 23, Mindaugas Kuzminskas 14, Deividas Sirvydis 9, Arnas Butkevičius 8, Tadas Sedekerskis 7, Lukas Lekavičius ir Domantas Sabonis po 6.

Italija: Danilo Gallinari 15, Nicolo Melli 10, Johnas Petrucelli 8, Achille Polonara 7, Giampaolo Ricci, Nico Mannionas ir Stefano Tonutas po 6.

Straipsnio įvertinimas: 2 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos