R. Javtokui padėti pasirengęs P. Motiejūnas sukritikavo M. Balčiūną: „Kažkas tobulai išmoko pasinaudoti rinkimų sistemos silpnybėmis“ © Ekspress Meedia nuotr.

Eurolygos direktoriaus pareigas užimantis lietuvis Paulius Motiejūnas prisijungė prie artėjančių Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) rinkimų temos ir viešai sukritikavo LKF generalinį sekretorių Mindaugą Balčiūną.

M. Balčiūnas artėjančiais rinkimais sieks tapti LKF prezindentu, o rinkimuose jis varžysis prieš Robertą Javtoką ir jo suburtą komandą, kurioje yra tokie žinomi krepšinio asmenys kaip Jonas Kazlauskas. P. Motiejūnas mano, jog M. Balčiūno darbas generalinio sekretoriaus pareigose buvo blogas ir jis neturėtų siekti LKF prezidento pareigų.

„Vienas žmogus yra paėmęs Lietuvos krepšinio vėliavą ir ją neša taip, tarsi ta vėliava būtų jo. Jam atrodo, kad kiekviename žingsnyje jis daro gera Lietuvos krepšiniui, bet galiu pasakyti konkrečiais pavyzdžiais. Tas NKL perėmimas į savo rankas, kuris neseniai įvyko, nežinau, kuo yra geras Lietuvos krepšiniui. Kai NKL vadovo rinkimus laimėjo žmogus, kuris nėra lojalus Mindaugui, lyga apskritai buvo perimta federacijos. Toks cirkas… Tai – diktatūra demokratijoje”, – TV3.lt žurnalistui Baliui Šmigelskui kalbėjo Eurolygos direktorius.

P. Motiejūnas teigia, jog M. Balčiūnas išmoko pasinaudoti LKF rinkimų sistemos spragomis.

„Su tokia tvarka buvo išrinktas Arvydas Sabonis ir visi kiti. Sistema veikė, bet dabar yra atgyvenusi. O ji atgyveno todėl, kad kažkas tobulai išmoko pasinaudoti jos silpnomis vietomis. Esmė, turbūt, vis tiek yra ne rinkimų sistema, o žmonių vertybės ir komandos. Man teko dirbti tiek su Mindaugu, tiek su Robertu. Yra vienas žmogus, kuriam pritariu ir kurį palaikau ir yra žmogus, kurio nepalaikau. Visi turime savo nuomonę, bet esmė – vizijoje“, – atvirai kalbėjo P. Motiejūnas.

Buvęs „Žalgirio“ vadovas kalbėjo, jog R. Javtoko rinkimų sėkmės atveju, jis padėtų jam tikslingai atlikti LKF prezidento pareigas.

„Jeigu toje komandoje yra Robertas, aš visada pasiryžęs padėti. Tai absoliučiai nėra pinigų ar atlyginimo klausimas. Kaip dėl idėjos LKF buvo Arvydas Sabonis ar Jonas Kazlauskas, taip būčiau ir aš. Yra duoklės savo šaliai klausimas ir tokiems dalykams aš visada rasiu laiko“, – teigė P. Motiejūnas.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos