R. Jokubaitis apie išvykimą į NBA: „Mano sprendimai yra laisvi, tad kodėl nepasibandžius?“ © Organizatorių nuotr.

Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) Vasaros lygoje rungtyniaujantis Lietuvos rinktinės įžaidėjas Rokas Jokubaitis aikštelėje jaučiasi vis patogiau.

Niujorko „Knicks“ ekipoje rungtyniaujantis gynėjas praėjusią naktį atakavo be klaidų (5/5 dvit., 2/2 trit.) ir iš viso per 21 minutę pelnė 16 taškų, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, atkovojo bei blokavo po vieną kartą, perėmė 2 kamuolius, bet padarė 3 klaidas ir prasižengė 2 kartus.

Tai buvo geriausias R. Jokubaičio pasirodymas per trejas rungtynes. Pirmosiose rungtynėse lietuvis pelnė 8 taškus, o antrosiose – vos 4. Atakų organizatorius per trejas rungtynes atakuoja krepšį net 71 proc. taiklumu.

Pats lietuvis teigė, kad yra pasiruošęs rungtyniauti NBA lygoje.

„Dėka sukauptos patirties Europoje manau, kad esu pasirengęs žaisti NBA. Ir norėčiau čia atvykti“.

Po puikių R. Jokubaičio rungtynių jį gynė ir „Knicks“ Vasaros lygos treneris Dice Yoshimoto: „Man patinka jo priimami sprendimai. Patinka, kaip jis žaidžia greitose atakose. Manau, kad jo gynyba tapo geresne. Tai yra dalykai, ką labiausiai norisi matyti. Jis Europoje žaidžia aukštame lygyje ir tikrai patobulėjo“.

Lietuvis dėl vietos labiausiai konkuruoja su šiemet antrajame rate pašauktu Tyleriu Koleku, kuris praėjusios nakties rungtynėse atseikėjo 21 tašką, atliko 8 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 4 kamuolius, perėmė 2 kamuolius, tačiau 4 kartus suklydo ir 3 kartus pažeidė taisykles. Tačiau palyginimui, kol aikštelėje rungtyniavo lietuvis, „Knicks“ tą atkarpą prieš varžovus laimėjo 6 taškais, o kol aikštelėje rungtyniavo T. Kolekas, Niujorko ekipa atkarpą pralaimėjo 14 taškų skirtumu.

R. Jokubaitis taip pat kalbėjo apie norą save išbandyti: „Šiuo metu neturiu konkretaus tikslo. Visą karjerą žaidžiu Europoje, bet visada norėjau čia atvykti ir pamatyti, kaip man seksis šioje aplinkoje. Mano sprendimai yra laisvi, tad kodėl nepasibandžius?“.

Visgi Niujorko „Knicks“ komandos perimetro linija yra ganėtinai užkimšta, tad R. Jokubaitis greičiausiai nesulauks šanso pagrindinėje sudėtyje.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos