„Ryto“ startas Čempionų lygoje – nesėkmingas © LKL nuotr.

Gausiai Italijoje palaikomas Vilniaus „Rytas“ FIBA Čempionų lygos startą pradėjo nesėkme. Giedriaus Žibėno auklėtiniai nusileido Emiljos Redžo „Pallacanestro“ komandai (77:67).

Vilniečiai rungtynes pradėjo spurtuodami ir sužaidus pirmąsias minutes pirmavo rezultatu 4:10. Tiesa, persvaros ilgai išlakyti nepavyko – Italijos klubas stebino savo puolimu ir pirmąjį ketvirtį užbaigė pirmaudami (24:21).

Antrasis rungtynių ketvirtis „Rytui“ daug vilties nesuteikė. Sėkmingai žaidimą pradėjusi „Pallacanestro“ ekipa įsiveržė į priekį dviženkliu skirtumu (33:23). Kėliniui įpusėjus „Rytui“ pavyko sumažinti atsilikimą, tačiau ilsėtis į rūbinę vilniečiai iškeliavo atsilikinėdami rezultatu – 41:34.

Po ilgosios pertraukos į aikštelę sugrįžę Vilniaus komandos krepšininkai pradėjo kabintis į rungtynes. Likus žaisti kiek mažiau nei dvi trečiojo ketvirčio rungtynes Margirio Normanto metimu svečiams pavyko perimti iniciatyvą į savo rankas ir persverti rezultatą (52:50). Deja, susikurti didesnio pranašumo nepavyko ir sostinės klubas į paskutinįjį ketvirtį keliavo vėl atsiliekančiųjų vaidmenyje (54:57).

Per lemiamą rungtynių kėlinį rungtynių eigos pakeisti nepavykę. Vėl varžovus pasiviję vilniečiai nesugebėjo sustabdyti Italų ekipos ir svečiuose turėjo pripažinti pralaimėjimą.

„Ryto“ ekipai daugiausiai taškų pelnė Gytis Radzevičius (4/4 dvit., 5 atkovoti kamuoliai, 16 efektyvumo balų).

Kitas rungtynes Čempionų lygoje sostinės ekipa žais spalio 16 d. namuose su Vroclavo „WKS Slask“.

„Pallacanestro“: Mouhamedas Faye 15, Jamaras Smithas 14, Michele Vitali 12, Cassiusas Winstonas 12.

„Rytas“: Gytis Radzevičius 14, , Gytis Masiulis 12, Margiris Normantas 9, R.J.Cole‘as ir Stevenas Enochas po 8.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos