Septyniolikmečiams nepavyko pateikti sensacijos PČ pusfinalyje © FIBA nuotr.

Lietuvos jaunių (iki 17 metų) rinktinei nepavyko pateikti didelės sensacijos Ispanijoje vykstančiame pasaulio jaunių krepšinio čempionate.

Remigijaus Bardausko auklėtiniai 62:89 (7:21, 14:17, 20:26, 21:25) nusileido JAV bendraamžiams ir rytoj kovos dėl bronzos apdovanojimų.

Lietuvių varžovais taps Prancūzijos ir Ispanijos poros pralaimėtojas.

Jau pirmajame kėlinyje JAV primetė savo sąlygas aikštelėje. Amerikiečiai pradėjo rungtynes atkarpa 15:2. Lietuviams kiek pavyko pristabdyti galinguosius varžovus, tačiau kėlinį vis tiek pralaimėjo 14 taškų skirtumu (7:21).

Antrasis kėlinys prasidėjo sėkmingai lietuviams. Mūsiškiai sušvelnino deficitą iki 7 taškų (17:24). Toks kėlinio startas užvedė tiek žaidėjus, tiek sirgalius, tačiau amerikiečiai ilgai neužtruko ir vėl atsakė galinga atkarpa ir padidino savo pranašumą iki rekordinių 17 taškų (38:21).

Po pertraukos vaizdas aikštelėje nesikeitė. Amerikiečiai bėgo į priekį ir didino savo pranašumą. Po trijų kėlinių komandas skyrė 23 taškai (61:38).

Ketvirtajame kėlinyje lietuviai neleido varžovams pabėgti iki jiems įprastų triuškinimo skaičių (vid 47,6 tšk. pergalės). Rungtynių pabaigoje į aikštelę buvo leisti tie žaidėjai, kurie gauna mažiau laiko pasireikšti.

Lietuviams Vytautas Žygas surinko 17 taškų, Justas Stonkus pridėjo 13, o Petras Padegimas – 11 taškų.

Amerikiečiams Jeremy Fearsas jaunesnysis pelnė 18 taškų.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos