Tris pergalės iš eilės iškovoję šešiolikmečiai Europos čempionate užėmė devintą vietą © FIBA nuotr.

Lietuvos U16 vaikinų rinktinė trečiąja pergale paeiliui užbaigė savo pasirodymą Europos čempionate.

Aivaro Grigaliūno auklėtiniai 87:64 (23:13, 27:15, 14:24, 23:12) pranoko Vokietijos bendraamžius, kuriuos jau buvo įveikę grupės etape, ir galutinėje turnyro rikiuotėje užėmė 9-ąją vietą.

Iš viso Senojo žemyno pirmenybėse lietuviai iškovojo 5 pergales (dusyk prieš Vokietiją, po kartą prieš Bulgariją, Lenkiją ir Slovėniją) bei patyrė 2 pralaimėjimus (prieš Serbiją ir Turkiją).

Paskutinį turnyro mačą nežymiai geriau pradėjo lietuviai. Kurį laiką komandas skyrė keli taškai, tačiau pirmojo ketvirčio pabaigoje mūsiškiai surengė spurtą 9:0, kurį vainikavo Emilio Žibūdos metimas per beveik visą aikštę – 23:13. Antrajame kėlinyje lietuviai išlaikė aukštą taškų rinkimo tempą ir prieš pertrauką turėjo milžinišką persvarą – 50:24.

Trečiasis kėlinys geriau klostėsi jau vokiečiams, kurie savo deficitą kaip reikiant sumažino (52:64) ir į lemiamą ketvirtį atėjo dar turėdami vilties. Vis tik Lietuvos rinktinės gynyba oponentams neleido 5 minutes pelnyti taškų, kai patys lietuviai šios atkarpos metu pelnė 10 (74:52) ir galutinai išsprendė nugalėtojo klausimą.

Rezultatyviausias turnyro uždarymo mače tarp lietuvių buvo E. Žibūda, pelnęs 16 taškų (3/6 trit.), atkovojęs 6 kamuolius ir surinkęs 17 naudingumo balų. Naudingiausias – Tauris Aliukonis (15 tšk., 5 atk. kam., 19 naud. bal.).

Lietuva: Emilis Žibūda 16, Tauris Aliukonis 15, Emonas Žilinskas 11, Dovydas Jakštonis ir Emilis Prekevičius po 9, Neidas Linartas ir Galius Černeckis po 8.

Vokietija: Jamie Edoka 18, Lukas Kleinas ir Džordže Klaričius po 9, Antonas Kemmeras 7.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos