V. Gedvilas patvirtino: K. Maksvytis nebetreniruos vyrų rinktinės © FIBA nuotr.

Po fiasko olimpinėje atrankoje Kazys Maksvytis traukiasi iš Lietuvos rinktinės vyriausiojo trenerio pareigų, atskleidė Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vydas Gedvilas.

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto nusipelniusių žmonių apdovanojimuose dalyvavęs V. Gedvilas sakė: „Susitarimas su Kaziu baigėsi. Dabar pradėsime galvoti, kas bus tas kitas treneris. Turime išanalizuoti situaciją, kodėl pralaimėjome finalą. Savaitgalį laukia trenerių seminaras, ten aptarsime viską. Tuomet laukia Vykdomojo komiteto posėdis. Artimiausiu metu bus sprendžiamas trenerio klausimas.

Apie tai, kas galėtų toliau stoti prie rinktinės vairo, prezidentas sakė: „Aš galiu pasakyti tik savo asmeninę nuomonę. Su užsieniečiu treneriu mes žengtume didelį žingsnį atgal. Didelis žingsnis atgal būtų ir su užsieniečiu žaidėju. Tuo keliu tikrai neisime, kol aš būsiu prezidentu.

Tikrai ieškosime lietuvių tarpe trenerių, kurie galėtų vadovauti. Galbūt kalbėsime su Šarūnu Jasikevičiumi, kuris dabar yra kandidatas numeris vienas. Su juo dar nekalbėjau, nežinau, ar jis sutiks. Jeigu sutiktų, būtų labai gerai.

Daugiau kandidatų yra – gali būti Žibėnas, gali būti Kurtinaitis. Sunku dabar visus išvardyti.“


Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos