„Valencia“ amerikiečio benefisas palaužė blankiai atrodžiusio D. Motiejūno „Monaco“ © imago images/PanoramiC nuotr.

Chrisas Jonesas dominavo pirmoje rungtynių pusėje, o „Valencia“ pasiekė (4-3) netikėtą pergalę.

Aikštės šeimininkai 89:84 (20:20, 20:21, 14:23, 30:25) nugalėjo tik vieną pralaimėjimą iki šiol turėjusią „Monaco“ ekipą (5-2).

Pirmoje rungtynių pusėje siautėjo „Valencia“ gynėjas Chrisas Jonesas. Amerikietis jau po dviejų kėlinių buvo pelnęs 18 taškų ir surinkęs 24 naudingumo balus.

Tiesa, atkarpa, kuomet C. Jonesas sėdėjo ant suolo buvo labai nesėkminga šeimininkams ir į pertrauką „Valencia“ išsinešė tik vieno taško persvarą (41:40).

Trečiajame kėlinyje Chrisą Jonesą ginti pradėjo atletiškasis Alpha Diallo, kuris pristabdė amerikietį.

„Monaco“ ekipai vis tiek nepavyko perlaužti rungtynių savo naudai, kadangi, „Valencia“ pradėjo traukti kitas amerikietis – J. Harperis pelnęs 11 taškų trečiajame kėlinyje.

Ketvirto kėlinio viduryje, tas pats Harperis įveikė D. Motiejūno gynybą ir padidino Ispanijos klubo pranašumą iki 9 taškų (73:64).

„Monaco“ nekapituliavo. Mike'as Jamesas pelnė keturis taškus ir asistavo komandos draugams ir monegaskai sugebėjo išlyginti rezultatą (73:73).

„Valencia“ sugebėjo nutraukti varžovų spurtą. Harperis sumetė abu baudos metimus, o Jonesas smeigė tritaškį ir likus 2 minutėms iki rungtynių pabaigos Ispanijos ekipa turėjo 5 taškų persvarą (78:73).

Likus 30 sekundžių, Alpha Diallo baudų metimais sušvelnino „Monaco“ deficitą iki 3 taškų, bet lemiamą vinį įsmeigė Jamesas Webbas pataikęs tritaškį (87:81).

Per likusį laiką svečiai nebesugebėjo išsigelbėti ir „Valencia“ iškovojo įspūdingą pergalę.

Donatas Motiejūnas buvo blankus. Lietuvis per 12 minučių pelnė 8 taškus, bet surinko tik 3 naudingumo balus ir nuolatos buvo atakuojamas varžovų gynėjų.

Rezultatyviausiai „Monaco“ gretose rungtyniavo Jordanas Loydas pelnęs 24 taškus, komandos žvaigždė Mike'as Jamesas surinko 12.

„Valencia“ į priekį vedė fantastiškas rungtynes sužaidęs Chrisas Jonesas. Amerikietis pelnė 27 taškus ir surinko 33 naudingumo balus.

Jaredas Harperis pridėjo 16 taškų, Jamesas Webbas surinko 15

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos