„Žalgirio“ naujokas M. Mitchellas: „Noriu pasiekti finalo ketvertą“ © zalgiris.lt nuotr.

Šį tarpsezonį Kauno „Žalgirio“ klubą papildęs amerikietis Mattas Mitchellas – pirmasis iš komandos naujokų užsieniečių atvykęs į Lietuvą ir pradėjęs ruoštis naujojo sezono kovoms.

Nuolat besišypsantis krepšininkas džiaugiasi suteikta galimybe prisijungti prie Eurolygos klubo ir yra pasiruošęs visiems laukiantiems iššūkiams. Apie tai 25 metų 198 cm ūgio žaidėjas kalbėjo pokalbyje su „Žalgiris TV“.

„Išties, esu vyrukas, kuris mėgaujasi gyvenimu. Negaliu neįvertinti kiekvieno mažo dalyko, kuris pasitaiko. Nes niekada nežinai, ar dar kada būsi tose situacijose. Dabar būdamas čia, naujoje aplinkoje, noriu būti tas vyrukas, kuris yra pilnas optimizmo. Spinduliuojantis didele energija. Noriu tai įnešti į kiekvieną savo gyvenimo žingsnį. Aikštėje ir už jos ribų. Todėl visada mane matysite besišypsantį. Jeigu mane pamatysite mieste, tikriausiai būsiu besišypsantis. Jeigu man žmogus nusišypsos, aš jam nusišypsosiu atgal ir pasilabinsiu. Taigi tiesiog esu tas didele energija spinduliuojantis vyrukas, besimėgaujantis gyvenimu“, – aiškino amerikietis.

Profesionalo karjerą M.Mitchellas Europoje pradėjo 2021-aisiais, kai prisijungė prie Strasbūro SIG klubo Prancūzijoje, kur praleido du pirmuosius sezonus. Praėjusiais metais krepšininkas rungtyniavo Stambulo „Bešiktaš“ ekipoje, žaidusioje Europos taurės turnyre.

Karjeros stotelė Kaune žaidėjui bus pirmoji, kurioje M.Mitchellas turės progą debiutuoti Eurolygoje.

„Jaučiausi labai dėkingas už tokią pasiūlytą galimybę. Norėjau atvykti žaisti čia ir varžytis aukščiausiame įmanomame lygyje Europoje. Esu dėkingas už tai. Tai ir kartu patvirtina tą mano filosofiją, kad turi būti dėkingas už pasitaikiusius dalykus ir juos įvertinti. Viskas galėjo pasisukti visiškai kitaip. „Žalgiris“ kvietė tiesiog atvykti čia ir būti savimi aikštėje. Kovoti. Jeigu mane žinote, aš tik to ir teprašau“, – tikino M.Mitchellas.

Praėjusiame sezone Europos taurės turnyre žaidėjas pelnė po 12,5 taško, atkovojo po 4,9 kamuolio ir rinko po 11,8 naudingumo balo. Tvirtai sudėtas amerikietis išsiskiria tuo, kad puolime ir gynyboje gali žaisti prieš kelių pozicijų žaidėjus.

„Save matau, kaip efektyvų puolimo ir gynybos žaidėją. Galiu daryti daug dalykų abejose aikštės pusėse. Ir daryti juos gerai. Galiu daryti ir mažus dalykus, pavyzdžiui, inicijuoti puolimą per visą aikštę. Gynyboje po susikeitimo dirbti prieš aukštaūgį ar prieš įžaidėją. Išnaudoti pranašumo situacijas puolime. Galiu sau pats susikurti situacijas puolime. Ir sukurti tas situacijas komandos draugams. Taip pat padėti sukurti epizodus, kurie gali padėti nukalti pergalę. Toks yra tikslas“, – apie savo stiprybes aikštėje kalbėjo žalgirietis.

Per jau Lietuvoje praleistą laiką ir pirmąsias treniruotes su komanda M.Mitchellas spėjo susipažinti ir su naujausiais komandos draugais.

„Turime puikių vyrukų grupę. Vyrukai, kurie nuoširdžiai nori tapti geresniais. Nuoširdžiai nori laimėti ir varžytis. Žaisti krepšinį ir žaisti jį teisingu būdu. Jeigu išlaikysime tokią žaidimo filosofiją viso sezono metu, sezono pabaigoje būsime tikrai gerose pozicijose“, – teigė krepšininkas.

Naujojo sezono pradžios laukiantis M.Mitchellas turi ir aiškiai suformuotus tikslus, kuriuos nori įgyvendinti su Kauno „Žalgiriu“.

„Tikslas – laimėti titulai. Žinau, kad, deja, praėjusiame sezone komanda nelaimėjo čempionų titulo. Galbūt aš to nepatyriau ir to nepajaučiau, bet jeigu tai jaučia mano komandos draugai, jeigu tai jaučia mano komandos treneris, tą naštą ant savo pečių užsidėsiu ir aš. Eurolygoje viskas prasideda nuo 0 pergalių ir 0 pralaimėjimų. Noriu pasiekti finalo ketvertą. Noriu kovoti dėl čempionų titulo. Tikiu, kad eidamas į bet kurį turnyrą, eini į jį laimėti. Toks mano tikslas“, – aiškino M.Mitchellas.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos