„Žalgiris“ spaudos konferencijoje atskleidė rekordinį biudžetą: beveik 12 mln. eurų skirta atlyginimams © Stop kadras

Antradienį Kauno „Žalgirio“ klubas surengtoje spaudos spaudos konferencijoje pristatė klubo finansinę situaciją.

Apie biudžetą, jo planą bei finansinius tikslus spaudos konferencijoje kalbėjo atsakingi asmenys – klubo prezidentas Paulius Jankūnas ir klubo sporto direktorius Gediminas Navickas.

Kauno „Žalgirio“ klubas praėjusį sezoną aplenkė savo lūkesčius – vietoje planuotų 13 mln. eurų klubas surinko net 15 mln. eurų, tačiau išleido 13,7 mln. eurų, o buvo planuota išleisti 13 mln. eurų.

Šiame sezone „Žalgiris“ planuoja gauti 16,4 mln. eurų pajamų ((2 mln. eurų iš savivaldybės, 4,6 mln. eurų iš partnerių ir reklamos paslaugų, 2,3 mln. eurų iš TV teisių, sportinių premijų, perėjimų bei 7,5 mln. eurų iš bilietų).

Plane teigiama, jog sąnaudos turėtų siekti net 17,7 mln. eurų, iš kurių net 11,7 mln. eurų bus skirta žaidėjų ir trenerių atlyginimams, 2,9 mln. eurų bus skirta veikloms ir administracinėms sąnaudoms, o 3,1 mln. eurų – kitoms sąnaudoms.

P. Jankūnas taip pat atskelidė, jog biudžete yra palikta pinigų, jeigu netikėtai sezono eigoje reiktų pasipildyti nauju žaidėju.

Taip pat paminėta vyriausiojo trenerio Andrea Trinchieri situacija – treneris turi kontraktą šiam ir ateinančiam sezonui, bet turės galimybę palikti komandą jau artėjančią vasarą.

„Tai įvyko vasarą, po sezono. Matome kiekvienos dienos procesą, kaip treneris yra atsidavęs. Norime pradėti naują sezoną nuo naujo lapo ir pažiūrėti, kaip mums visiems seksis“, – teigė P. Jankūnas.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos