M. Alekna tęsia įspūdingą seriją – nugalėjo „Deimantinės lygos“ etape Stokholme © AFP nuotr.

Mykolas Alekna tęsią nuostabią pergalių seriją – sekmadienį Stokholme vykusiame 7-ajame „Deimantinės lygos“ lengvosios atletikos varžybų etape lietuvis ir vėl triumfavo disko metimo rungtyje.

Nors M. Aleknos varžybų startas po dviejų metimų buvo prastas (62,73 - 63,49), tačiau trečiasis metimas tapo pergalingu – M. Alekna diską sviedė 68,64 m. ir pakilo į pirmąją vietą, iš kurios taip ir nepasitraukė, nors ir likusieji trys lietuvio metimai buvo neįskaityti.

Antrąją vietą paskutiniu bandymu išplėšė australas Matthew Denny (66,75) ir aplenkė trečioje vietoje likusį olimpinį bei pasaulio čempioną ir didžiulį fanų palaikymą turėjusį Danielį Stahlį (66,10).

Andrius Gudžius varžybose liko septintas. Lietuvis diską toliausiai sviedė 64,04 m. paskutiniuoju metimu  (X – X – 61,91 – 60,48 – 64,07).

Už laimėtą etapą M. Aleknai atiteko 8 taškai ir 10 tūkst. JAV dolerių, tuo tarpu A. Gudžius pelnė 2 taškus ir 750 JAv dolerių.

M. Alekna su 24 taškais iš tiek pat galimų yra vienvarldis rungties lyderis. Už jo rikiuojasi antroje vietoje esantis M. Denny (21) bei trečioje vietoje esantis D. Stahlis (18). Visas šis trejetas jau užsitikrino vietas finaliniame sezono etape. A. Gudžius su 8 taškais yra įsitaisęs 6-oje vietoje ir dar turės rimtai paprakaituoti dėl patekimo į finalinį etapą.

Kitas „Deimantinės lygos“ etapas bus tik kitą mėnesį – liepos 7-ąją dieną Paryžiuje.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos