LPF prezidentas džiaugiasi dėl rezultatų olimpiadoje: Lietuva matoma pasaulyje © K. Štreimikio/LTOK nuotr.

Lietuvos plaukikų rezultatai olimpinėse žaidynėse nėra tik skaičiai. Tai – didžiulis impulsas augančiai Lietuvos plaukikų kartai, nuteikiantis optimistiškai artėjant Los Andželo olimpiadai. Tuo įsitikinęs asociacijos „LTU Aquatics“ prezidentas Saulius Binevičius, savo akimis iš arti stebėjęs mūsų šalies plaukikų pasirodymus Paryžiaus olimpinėse žaidynėse.

„Šių metų olimpinėse žaidynėse tarp 852 geriausių plaukikų iš viso pasaulio buvo ir 7 Lietuvos plaukikai. Galėjome turėti ir 8, kaip planavome savo ilgalaikėje strategijoje, jei ne absurdiškas sprendimas neleisti dalyvauti žaidynėse vienam iš Europos estafetės čempionų. Visi mūsų plaukikai, patekę į olimpines žaidynes, atliko didžiulį žygdarbį. Kiekvieno jų indėlis į plaukimo populiarinimą Lietuvoje yra milžiniškas“, – sakė S. Binevičius, pats plaukęs trejose olimpinėse žaidynėse.

Anot jo, Lietuvos vėliava buvo ryškiai matoma olimpiniame baseine. Danas Rapšys pasiekė geriausią visų laikų Lietuvos plaukikų rezultatą, iškovojęs penktąją vietą vyrų 200 m laisvu stiliumi. Kotryna Teterevkova užfiksavo geriausią Lietuvos moterų rezultatą olimpiadoje, plaukdama 200 m krūtine.

„Reikia suvokti, kad olimpinėse žaidynėse susirenka geriausi pasaulio atletai, kurie atiduoda visas jėgas nesitaupydami. Mūsų plaukikai taip pat atidavė visas jėgas ir visi tai matėme. Didžiuojamės jais ir esame labai dėkingi“, – sakė S. Binevičius.

Pasak jo, tai, kad Lietuvos plaukikų rezultatai yra geriausi iš Baltijos šalių ir lenkia ne vieną Skandinavijos šalį, nuteikia optimistiškai žvelgiant į ateitį.

„Pasibaigus vienoms olimpinėms žaidynėms prasideda pasirengimas kitai olimpiadai. Turime daug talentingų jaunuolių, kurie parodė savo sugebėjimus per Vilniuje vykusį Europos jaunimo plaukimo čempionatą. Esu tikras, kad jaunimas atsiskleis per olimpines žaidynes Los Andžele“, – sakė S. Binevičius.

Anot jo, žiūrovai mato tik varžybų rezultatus, tačiau nemato tai, kas vyksta komandoje ir kiek tai gali turėti įtakos ateityje.

„Daugelis nusivylė, kad Rūta Meilutytė neiškovojo medalio. Tačiau jie nesuvokia, kokią įtaką ji daro visai komandai. Esame laimingi, kad ji motyvuoja mūsų jaunuosius plaukikus. Esu tikras, kad rezultatus pamatysite aukščiausio lygio varžybose jau greitai“, – sakė S. Binevičius.

Pasak jo, asociacija „LTU Aquatics“ daro ir darys viską, kad Lietuvos plaukikams būtų sudarytos geriausios sąlygos rengtis svarbiausiems startams, tobulėti ne tik kaip sportininkams, tačiau ir kaip asmenybėms.

„Neteko girdėti nė vieno nusiskundimo iš sportininkų dėl treniruočių proceso, dėl logistikos ir gyvenimo sąlygų varžybų metu, kuriomis rūpinamės mes. Visa tai mato ir auganti karta. Tai, mano manymu, yra papildoma motyvacija siekti aukščiausių įmanomų rezultatų. Suvokiame, kad sportinės veiklos plėtra yra viena svarbiausių mūsų asociacijos užduočių, todėl šių procesų tobulinimas toliau bus mūsų prioritetas”, – sakė S. Binevičius.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos