Šiuolaikinės penkiakovės startas olimpiadoje pažymėtas istoriniu L. Asadauskaitės pasiekimu ir identišku lietuvių pasirodymu © Vytauto Dranginio/LTOK nuotr.

Ketvirtadienį Paryžiaus olimpiadoje startavo moterų šiuolaikinės penkiakovės kovos, kuriose dalyvauja dvi mūsų šalies atstovės – Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė ir Gintarė Venčkauskaitė. Penkiakovės kovos prasidėjo nuo fechtavimo disciplinos.

40-ties L. Asadauskaitė įsirašė į istoriją – tai buvo jau 5 jos startas olimpinėse žaidynėse, o to nebuvo padariusi dar nei viena šiuolaikinės penkiakovės sportininkė. Tuo tarpu 31-erių metų G. Venčkauskaitei tai jau trečiosios olimpinės žaidynės.

Fechtavimo rungtyje abi lietuvės pasirodė identiškai – pasiekė 16 pergalių ir finišavo su 205 taškais, kas leido joms rikiuotis 19-26 vietoje iš 36 penkiakovininkių, dalyvaujančių Paryžiaus olimpiadoje.

Geriausiai fechtavimo rungtyje pasirodė prancūzė Elodie Clouvel, laimėjusi 27 kovas ir surinkusi 260 taškų.

Fechtavimo rezultatai skaitysis tiek pusfinalio, tiek finalo etapuose, todėl ši rungtis buvo labai svarbi.

Šeštadienį sportininkės jau varžysis atskiruose pusfinaliuose ir kovos dėl šanso kautis finale. Sportininkių lauks jojimas, papildomas fechtavimo etapas, plaukimas bei kombinuota bėgimo ir šaudymo rungtis.

Į finalą pateks 18 geriausių penkiakovininkių, kurios dėl medalių varžysis rugpjūčio 11-ąją dieną.

Straipsnio įvertinimas: 0 1
  • Sirgailė (IP: 852e26a0e)

    Neleiskite kur nieko nesuprantot

    • 0
  • Sirgailė (IP: 852e26a0e)

    Neleiskite kur nieko nesuprantot

    • 0
  • Sirgailė (IP: 852e26a0e)

    Neleiskite kur nieko nesuprantot

    • 0

Kitos naujienos