Fantastika: A. Šidlauskas įvykdė olimpinį normatyvą, estafetės komanda pagerino Lietuvos rekordą © Reuters nuotr.

Lietuvos olimpinė rinktinė pirmadienį pasipildė dar vienu plaukiku – Andrius Šidlauskas šįryt Belgrade įvykdė olimpinį normatyvą vyrų 100 m plaukimo krūtine rungtyje.

Šiaulių plaukimo centro „Delfinas“ sportininkas, kurį treniruoja Paulius Povilionis ir Ina Paipelienė, kvalifikacijoje užfiksavo 59,36 sek. laiką ir pirmuoju rezultatu pateko į pusfinalį.

Šiemet A. Šidlauskas greičiausiai buvo plaukęs per 59,79 sek., o jo asmeninis rekordas – 59,12 sek.

Sėkmingai rytas susiklostė ir Lietuvos vyrų komandinei estafetei 4 × 200 m laisvu stiliumi. Lietuviai ne tik laimėjo antrąjį atrankos plaukimą, bet ir finišavo su nauju šalies rekordu – per 7 min. 9,75 sek.

Pirmajame estafetės etape plaukė Tomas Navikonis (1:47.43), antrame – Tomas Lukminas (1:46.90), trečiame – Kristupas Trepočka (1:47.52), o finišavo Rokas Jazdauskas (1:47.90).

Bendroje įskaitoje lietuviai užėmė pirmąją vietą ir finale plauks lyderių takelyje.

Lietuva jau yra iškovojusi šios rungties olimpinį kelialapį. Olimpinės estafetės sudėtis turėtų paaiškėti po Europos čempionato.

Pirmoji iš mūsų šalies atstovų į baseiną šįryt šoko Justine Elizabeth Murdock (tren. Rachel Stratton-Mills). Tik šiemet Lietuvos pilietybę atkūrusi 21-erių sportininkė pasirodė moterų 200 m plaukimo nugara kvalifikacijoje.

Distanciją ji įveikė per 2 min. 16,25 sek. ir tarp 26 sportininkių užėmusi 15-ą  vietą pateko į vakare vyksiantį pusfinalį.

Ryte greičiausia buvo vengrė Eszter Szabo Feltothy (2:09.77).

Asmeninis J. Murdock karjeros rekordas yra 2 min. 11,73 sek., o šiais metais greičiausiai plaukė per 2 min. 12,96 sek.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos