Plaukikai Danas Rapšys ir Andrius Šidlauskas pradeda naują varžybų sezoną © Reuters nuotr.

Lietuvos plaukikai Danas Rapšys ir Andrius Šidlauskas jau laukia savo startų „World Aquatics“ pasaulio plaukimo taurės varžybose.

Šiaulių plaukimo centro „Delfinas“ auklėtiniai, kuriuos treniruoja Paulius Povilionis ir Ina Paipelienė, šią savaitę atvyko į Šanchajų (Kinija), kur šiemet ir vyksta pirmasis Pasaulio taurės etapas.

Plaukikai prieš išvykdami į Kiniją sakė, kad nekantrauja išbandyti savo jėgas su pajėgiais varžovais.

„Laukia tikrai stiprūs priešininkai, norim pažiūrėti, kaip atrodysim, kiek esame pasiruošę, nes laiko pasiruošimui daug neturėjome, – sakė D. Rapšys, kuris pastaruoju metu su rinktinės lyderiais treniravosi Kaune. – Atvažiuoja tas pats Leonas Marchand’as, Duncan’as Scott’as, James’as Guy’us… Matyt, jie irgi nori pasibandyti, kaip atrodo prieš pasaulio čempionatą. Bus įdomu.“

Po atostogų pailsėjęs A. Šidlauskas teigė, kad naująjį sezoną pradėjo su dar didesniu noru tobulėti ir antrino D. Rapšiui, jog Pasaulio taurė – gera repeticija prieš gruodį Budapešte vyksiantį pasaulio čempionatą.

„Šios varžybos bus puiki proga pasižiūrėti, kaip kūnas jaučiasi vandenyje, koks tonusas. Tai tarsi labai intensyvios treniruotės prieš pasaulio čempionatą, kuriose plauksime maksimaliu greičiu ir žiūrėsime, kokių rezultatų galime pasiekti“, – sakė A. Šidlauskas.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos