Netikėtas papildymas: pilietybę įgijęs Lorenzo Brownas žais už Ispanijos rinktinę © ZUMAPRESS com. nuotr.

Neseniai Tel Avivo „Maccabi“ gretas papildęs Lorenzo Brownas veltui šios vasaros neleis. 

Antradienį ryte 31-erių įžaidėjui oficialiai buvo išduota Ispanijos pilietybė. Gavęs ją amerikietis galės jau šią vasarą ir rudenį padėti ispanams atrankoje į pasaulio čempionatą bei Europos čempionate.

Tokios išimties Ispanijai prireikė po to, kai komandą ištiko gynėjų krizė. Kelio raiščio plyšį patyręs Ricky Rubio rudenį rinktinei tikrai nepadės, o jis buvo kone vienintelis Ispanijos vedlys gynėjų grandyje. 

Per savo karjerą L. Brownas net nėra žaidęs Ispanijoje. Europoje vienintelės jo stotelės buvo – Serbija („Crvena Zvezda“), Turkija („Fenerbahce“), Rusija (UNIKS) ir dabar Izraelis. 

Vieną iš stipriausių pasaulio rinktinių turinti Ispanija dar 2019 metais triumfavo pasaulio čempionate. Šiuo metu, tiesa, rinktinė išgyvena kartų kaita. Gynėjai Rudy Fernandezas, Sergio Llullas ir Sergio Rodriguezas yra senstantis. Pastarasis, beje, pasitraukė ir iš rinktinės. 

Karjerą rinktinė jau baigė ir broliai Gasoliai. 

Ispanijos rinktinės treneris būtent Lorenzo Browną norėjo matyti savo komandoje, kadangi yra dirbęs su juo 2017-19 metais Toronto „Raptors“ ekipoje. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos