Neįtikėtinai į rungtynes sugrįžę 20-mečiai paskutinėmis sekundėmis nusileido Ukrainai © FIBA nuotr.

Podgoricoje (Juodkalnija) vykstančiame Europos jaunių iki 20 metų krepšinio čempionate savo padėtį grupėje susikomplikavo Lietuvos rinktinė.

Vakar nusileidę Ispanijos bendraamžiams, šiandien lietuviai 69:71 (14:17, 18:15, 14:18, 19:25) nusileido Ukrainos 20-mečiams.

Likus vienoms rungtynės grupėje, lietuviai rikiuojasi paskutinėje, ketvirtoje pozicijoje.

Pirmasis kėlinys klostėsi apylygiai. Lietuviai buvo pabėgę į priek 6 taškais, tačiau ukrainiečiai toli mūsiškių nepaleido (17:14).

Antrasis kėlinys klostėsi labai paanšiai kaip ir pirmasis. Aikštėje vyko lygi kova, o komandos į pertrauką išėjo esant lygiam rezultatui (32:32).

Po pertraukos toliau vyko klampi ir nerezultatyvi kova. Lietuviai pradėjo daryti daugiau klaidų ir niekaip nesugebėjo pabėgti nuo varžovų. Tiesa, kėlinio pabaigoje Mantas Rubštavičius surinko 5 taškus ir išvedė rinktinę į priekį (50:46).

Lemiamą ketvirtį ukrainiečiai pradėjo spurtu 7:0 (50:53). Ukrainiečiai tęsė sėkmingą atkarpą ir įgijo dviženklę persvarą (53:64). Likus 2 minutėms iki kėlinio pabaigos, lietuviai spurtavo 9:0 ir beveik panaikino turėtą deficitą (64:67).

Likus 25 sekundėms Dominyka Stenionis galėjo išvesti lietuvius į priekį, bet jo mestas tritaškis skriejo pro šalį. Tuo tarpu ukrainiečiai pataikė abu baudos metimus (66:69).

Mantas Rubštavičius ir Augustas Marčiulionis nepataikė iš toli, o baudos metimus sumetę varžovai iškovojo pergalę.

Lietuviams 15 taškų pelnė Mantas Rubštavičius, 14 pridėjo Augustas Marčiulionis.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos