Lietuvos 3x3 rinktinė patyrė pirmąjį pralaimėjimą olimpinėje atrankoje © FIBA nuotr.

Japonijoje (Ucunomija) vykstančiame antrajame olimpiniame 3x3 krepšinio atrankos turnyre Lietuvos rinktinė patyrė pirmąjį pralaimėjimą.

Lietuvos rinktinės sudėtį sudaro Evaldas DžiaugysAurelijus PukelisDarius Tarvydas ir Šarūnas Vingelis.

Lietuvos rinktinėje pirmąsias rungtynes prieš brazilus triumfavo 21:14.

Antrosiose rungtynėse lietuviai, bandantys iškovoti kelialapį į 2024 metų Paryžiaus olimpines žaidynes, rezultatu 18:21 nusileido Nyderlandų krepšininkams.

Lietuviai rungtynėse turėjo iniciatyvą ir pirmavo net 4 taškų skirtumu (14:10), tačiau tuomet Nyderlandai spurtavo. Nyderlandų rinktinės vedlio Worthy de Jongo vedami varžovai ne tik išlygino, bet ir susikrovė solidžią persvarą (20:16). Aurimas Pūkelis pataikė tritaškį (18:20) ir lietuviams pavyko apsiginti. Tačiau lietuviai proga išplėšti pratęsimą nepasinaudojo – lietuviai suklydo, o Nyderlandų rinktinė po taiklaus Arvino Slagterio metimo triumfavo rezultatu 21:18.

Lietuvos rinktinė: A. Pukelis 7, E. Džiaugys 4, Š. Vingelis 4, D. Tarvydas 3.

Nyderlandų rinktinė: W. de Jongas 11, D. van der Horstas 4, J. Driessenas 3, A. Slagteris 3.

Lietuviai rytoj dėl antrosios pozicijos grupėje bei patekimo į pusfinalį kovos su Puerto Riko rinktine.

Šiame turnyro formate dalyvauja 8 komandos, paskirtytos į dvi grupes po 4 komandas. Dvi geriausios grupės rinktinės keliaus į pusfinalį ir tik turnyrą laimėjusi komanda iškovos kelialapį į olimpiadą.

Jeigu lietuviams prasibrauti šiame turnyre nepavyks, paskutinį šansą jie turės gegužės 16-19 dienomis. Lemiamas turnyras vyks Vengrijoje, o jame bus išdalinti net 3 kelialapiai į olimpines žaidynes.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos