Ispanija EURO 2024 starte užtikrintu rezultatu susitvarkė su Kroatija © UEFA nuotr.

Vokietijoje vykstančiame Europos futbolo čempionate pirmąsias rungtynes Ispanija pradėjo pergalingai.

Ispanai rezultatu 3:0 nugalėjo Kroatijos vienuolikę.

Pirmasis kėlinys prasidėjo ramiu, gynybiniu žaidimu, o per pirmąsias 25 minutes nei viena komanda nesukūrė pavojingos situacijos. Viskas pasikeitė 29-ąją minutę, kuomet Fabianas Ruizas rado plyšį išsibarsčiusioje kroatų gynyboje ir į priekį pabėgęs Alvaro Morata išvedė Ispanijos rinktinę į priekį – 1:0.

Vos po trijų minučių, rezultatyvaus perdavimo autorius Fabianas Ruizas meistriškai suklaidino kelis Kroatijos gynėjus ir padvigubino ispanų pranašumą – 2:0.

Kroatai ginklų sudėti negalvojo ir patys sukūrė dvi itin pavojingas progas, tačiau nei viena iš jų tikslo nepasiekė, o Dani Carvajalis jau per pridėtą laiką (45+2 min.) po puikaus talento Lamine'o Yamalio perdavimo pelnė įvartį į rūbinę ir rezultatą pavertė triuškinamu – 3:0.

55-ąją minutę Kroatija turėjo auksinę progą pasižymėti, kai krašto gynėjas Josipas Stanišičius smūgiavo prie pat vartų, tačiau smūgis buvo blokuotas ir ispanai šventė taip, lyg būtų pelnę dar vieną įvartį.

78-ąją minutę Ispanijos vartininkas Unai'us Simonas grubiai suklydo prie savų vartų, Kroatijos puolėjas liko prieš laisvus vartus, tačiau iš galo atbėgęs Rodri prasižengė ir Bruno Petkovičius stojo mušti baudinio. U. Simonas savo klaidą ištaisė ir apgynė vartus, tačiau pirmas prie kamuolio atbėgęs Ivanas Perišičius perdavė kamuolį tam pačiam B. Petkovičiui ir šis pelnė įvartį. Kroatų nelaimei, I. Perišičius po baudinio per anksti įbėgo į baudos aikštelę ir įvartis po VAR peržiūros įskaitytas nebuvo.

Rungtynės baigėsi Ispanijos rinktinės pergale 3:0.

Rungtynėse Kroatija atliko 16 smūgių, iš kurių 5 skriejo į vartų plotą, kai tuo tarpu pergalę šventusi Ispanija smūgiavo 11 kartų ir taip pat 5 kartus į vartų plotą. Kroatija taip pat ilgiau kontroliavo kamuolį – 53 procentus laiko.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos