Du įvarčius per 3 minutes pelniusi Kroatija išleido pergalę iš rankų per pridėtą laiką © UEFA nuotr.

Albanijos rinktinė antrose Europos futbolo čempionato B grupės rungtynėse pelnė dramatiškas lygiasias.

Kroatai rezultatu 2:2 sužaidė lygiosiomis su Albanijos rinktine ir labai komplikavosi šansus žengti į kitą etapą.

Silpnesnės rinktinės etiketę turintys albanai jau 11-ąją minutę nuginklavo Kraotijos vartininką Dominiką Livakovičių, kai Qazimas Laci galva iš artimo atstumo smūgiavo tiksliai. Iki ilgosios pertraukos Kroatija ilgiau kontroliavo kamuolį, bet rimto atsako Albanijos įvarčiui nesukūrė.

Antrame kėlinio pirmojoje pusėje kroatai susikūrė pavojingų progų, tačiau jų neišpildė. Visgi 73-iąją minutę Andrejus Kramaričius puikiu klaidinamu judesiu išvengė gynėjo ir smūgiu pažeme rezultatą išlygino. Vos po 2 minučių, kroatai vėl susikūrė puikią progą ir prieš vartus be vartininko atsidūręs Luka Sučičius smūgiavo stipriai, tačiau pataikė į Albanijos gynėją, o po rikošeto kamuolys skriejo į Klauso Gjasulos koją, nuo kurio kamuolys atsidurė vartų tinkle ir Kroatijos rinktinė žaibiškai įsiveržė į priekį 2:1. 

Visgi Albanija nesubyrėjo – tiksint pridėtam laikui (90+5 min.), greitoje atakoje tas pats Klausas Gjasula išlygino rezultatą ir Albanijos sirgaliai puolė į euforiją.

Rungtynės baigėsi lygiosiomis 2:2.

Kroatija ir Albanija B grupėje su 1 tašku dalinasi 3-4 vietas, tačiau dėl geresnio įvarčių santykio Albanija rikiuojasi aukščiau.

Paskutinėse B grupės rungtynėse dėl patekimo į atkrintamąsias Kroatija varžysis prieš Europos čempionato titulą ginančius Italijos futbolininkus, o Albanija kovos prieš Ispaniją.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos