N. Džokovičius sulaukė pasipriešinimo iš vietinio žaidėjo, tačiau pateko į trečią Vimbldono etapą © Reuters nuotr.

Šių metų Vimbldono turnyre pergalingai žaidžia daugkartinis čempionas ir buvusi pirmoji pasaulio raketė Novakas Džokovičius (ATP 2). Serbas per keturis setus nugalėjo Jacob Fearnley (ATP 277) iš Didžiosios Britanijos, kuris gavo vardinį kvietimą.

Galutinis rezultatas 6-3, 6-4, 5-7, 7-5, o visa kova truko 3 valandas ir 2 minutes.

Pirmame sete, kurį laiką žaidimas klostėsi tolygiai, tačiau 8-ame geime brito padavimus gerai priėmęs serbas sugebėjo susikurti progą ir laimėti priešininko geimą. To pakako, kad pirmą partiją laimėtų tenisininkas iš Serbijos. 

Antroje dalyje situacija susiklostė labai panašiai, tačiau šį kartą J. Fearnley turėjo progų laimėti ir N. Džokovičiaus padavimų seriją. 

Trečioji mačo dalis prasidėjo nuo greito 2-osios raketės išsiveržimo į priekį, tačiau vietinis žaidėjas nepasidavė ir išlygino rezultatą, o prieš pat pratęsimą pajėgė perkelti pranašumą į savo pusę ir netikėtai laimėjo partiją.

Lemiamas setas buvo ketvirtasis, kuriame taip pat netrūko intrigos. Trečio šimtuko žaidėjas turėjo porą progų įgyti pranašumą, tačiau to padaryti nepavyko. Savo progą prieš pat pratęsimą susikūręs daugkartinis turnyro čempionas, jas išnaudojo tinkamai, o netrukus atliko savuosius padavimus, kad laimėtų mačą.

Priminsime, kad 37-erių serbas per savo karjerą turi 7 Vimbldono titulus. Taip pat jam neseniai buvo atlikta kelio operacija.

Turnyro prizinį fondą sudaro 50 mln. svarų sterlingų. Tai yra rekordinė pinigų suma.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos