Vimbldono finale susitiks C. Alcarazas ir sirgalių nušvilptas N. Džokovičius © AFP nuotr.

Šių metų prestižinis Vimbldono turnyras praeitų metų nugalėtojui klostosi pergalingai ir jis toliau sėkmingai gina titulą. 21-erių ispanas Carlosas Alcarazas (ATP 3) per keturis setus nugalėjo Danilą Medvedevą (ATP 5).

Galutinis rezultatas 6:7 (1:7), 6:3, 6:4, 6:4, o visa kova truko netoli 3 valandų.

Susitikimo pirmame sete geriau atrodė D. Medvedevas, kuris porą kartų buvo išsiveržęs į priekį, tačiau ispanas jo nepaleido ir visus kartus panaikino deficitą. Pasiekus pratęsimą C. Alcarazas savo žaidimo nepagerino ir pirmoji partija atiteko varžovui. 

Tiesa, likę trys setai jau atiteko 3-ąjai reitingo raketei, kuri žaidė užtikrinčiau ir susikūrė minimalų pranašumą, kurio pakako laimėti partijas. Ketvirtoji dalis buvo šiek tiek kovingesnė, nes joje D. Medvedevas dar bandė priešintis, tačiau atsilaikyti prieš praeitų metų nugalėtoją nepavyko.

Kitame susitikime 37-erių serbas Novakas Džokovičius (ATP 2) pranoko italą Lorenzo Musetti (ATP 25) per tris etus 6-4, 7-62, 6-4.

Jie korte praleido 2 valandas ir 48 minutes. 

Visi setai buvo kovingi ir dažnai pasižymėjo ilgesniais taškais, tačiau Serbijos atstovas rasdavo būdą kaip laimėti svarbiausius taškus. Tikslumas lemiamu momentu leido N. Džokovičiui džiaugtis pergale per tris partijas.

Verta paminėti, kad tenisininko elgesys mačo metu nebuvo pats draugiškiausias, o skundai bokštelio teisėjui ir ironiška šypsena po pralaimėtų taškų nepatiko sirgaliams. Pastarieji jam negailėjo švilpimų po tam tikrų taškų ir net pasiektos pergalės. 

Praeitais metais finale žaidė tie patys žaidėjai.

Turnyro prizinį fondą sudaro apie 58 mln. eurų. Tai yra rekordinis prizinis fondas. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos