Rugpjūčio 8-ąją Paryžiaus žaidynėse – penkiakovininkių startas ir baidarės įgulos pusfinalis © Aistės Ridikaitės nuotr.

Šiandien Paryžiaus olimpinėse žaidynėse lietuviais rungsis dviejų sporto šakų varžybose.

Mūsų šalies atstovai kovos keturviečių baidarių 500 m distancijoje, o dvi penkiakovininkės varžysis fechtavimo takelyje.

Baidarių ir kanojų irklavimas

13 val. Mindaugas Maldonis, Simonas Maldonis, Ignas Navakauskas, Artūras Seja (keturvietė baidarė, 500 m distancijos pusfinalis)

14.50 val. Finalas (jei pateks)

Labiausiai prestižinėje baidarių irklavimo klasėje – lemiamų kovų metas. Pirmą kartą istorijoje į šios rungties olimpinę regatą patekusi Lietuvos keturvietė – Mindaugas Maldonis, Simonas Maldonis, Ignas Navakauskas, Arturas Seja – startuos antrajame iš dviejų pusfinalio plaukimų.

Lietuvos komandos laukia akistata su Naujosios Zelandijos, Vengrijos, Vokietijos ir Danijos ekipažais.

Kiekvienos komandos tikslas – nelikti paskutinei. Nes iš abiejų pusfinalių, kuriuose lenktyniaus po penkias baidarių įgulas, į finalą pateks ir dėl medalių kovos po keturis ekipažus.

Šiuolaikinė penkiakovė

15.30 val. Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė, Gintarė Venčkauskaitė (pagrindinis fechtavimo etapas)

Šiandien pagrindiniu fechtavimo rungties etapu prasideda Paryžiaus žaidynių šiuolaikinės penkiakovės varžybos, kuriose startuos ir dvi Lietuvos sportininkės – Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė ir Ginatrė Venčkauskaitė.

2012 m. Londone auksą, o 2021 m. Tokijuje sidabrą – vienintelį pastarosiose žaidynėse Lietuvos medalį – iškovojusiai L.Asadauskaitei-Zadenprovskienei tai jau penktosios olimpinės žaidynėse karjeroje. Tiek pat kartų didžiausioje pasaulio sporto scenoje yra pasirodę tik dar du lietuviai – taip pat olimpiniai čempionai Daina Gudzinevičiūtė ir Virgilijus Alekna.

Gintarei Venčkauskaitei Paryžiaus žaidynės – trečiosios karjeroje.

Paryžiaus žaidynėse, kuriose penkiakovininkai paskutinį kartą rungsis konkūrinio jojimo rungtyje, varžybos vyks pagal naują, labai dinamišką formatą, kuris daug patrauklesnis žiūrovams, nes trunka mažiau nei dvi valandas.

Lemiamos penkiakovininkų kovos vyks Versalio rūmų pašonėje, kur vienoje erdvėje vyks jojimo, papildomo fechtavimo etapo, plaukimo ir kombinuotos rungties – bėgimo ir šaudymo – varžybos.

Bet šiandien visos 36 olimpinėse žaidynėse startuosiančios penkiakovininkės keliaus į Šiaurės Paryžiaus areną netoli Charles‘io de Gaulle‘io oro uosto. Čia vyks pagrindinis fechtavimo etapas, kuriame visos dalyvės po kartą susitiks tarpusavyje. Šiose varžybose iškovoti taškai bus įskaičiuoti ir į pusfinalio, ir į finalo įskaitą, kad nereikėtų du kartus rengti ilgai trunkančios rungties.

Moterų varžybų pusfinalis bus surengtas rugpjūčio 10 d., o finalas, kuriame dėl medalių kovos 18 stipriausių penkiakovininkių, vyks paskutinę Paryžiaus žaidynių dieną rugpjūčio 11-ąją.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos