„US Open“ – N. Džokovičius neatsilaikė prieš ant bangos esantį australą © AP nuotr.

Paskutiniame šių metų Didžiojo kirčio turnyre „US Open“ savo pasirodymą baigė daugkartinis čempionas Novakas Džokovičius (ATP 2). 37-erių serbas po keturių setų kovos nusileido Australijos atstovui Aleksiui Popyrinui (ATP 28). 

Galutinis rezultatas 6-4, 6-4, 2-6, 6-4, o visa kova truko 3 valandas ir 20 minučių. 

Pirmame sete ilgą laiką vyko atkakli ir lygi kova. N. Džokovičius seto viduryje turėjo susikūręs puikų šansą išsiveržti į priekį laimėjus priešininko padavimų seriją, tačiau to padaryti nepavyko. Kiek vėliau australas išnaudojo savo šansą ir laimėjo partiją. 

Antroji susitikimo dalis taip pat buvo kovinga, tačiau šį kartą A. Popyrinas 5-ame įgijo pranašumą ir jį išlaikė iki pabaigos. 

Du nesėkmingi setai nesustabdė praeitų metų čempiono ir jis susikaupęs ne kartą palaužė varžovo padavimų seriją ir sušvelnino atsilikimą setais. 

Lemiama šio susitikimo dalis vėl priklausė 25-erių australui, kuris spaudė priešininką ir 2 kartus laimėjo jo padavimų seriją. Verta paminėti, kad N. Džokovičius nepasidavė ir šiek tiek sušvelnino rezultatą, tačiau rimčiau pakovoti nepavyko. 

Už patekimą į žaidėjai gauna 325 tūkst. JAV dolerių ir 200 reitingo taškų. 

Šių metų „US Open“ turnyro prizų fondą sudaro net 75 mln. JAV dolerių, o tai yra didžiausia suma per visą turnyro istoriją.  

Straipsnio įvertinimas: 1 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos