Kauno „Žalgiris“ turi naują rėmėją © zalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgiris“ naujajam sezonui ruošiasi ne tik krepšinio aikštėje, bet ir šalia jos, investuodamas į naujausias technologijas sporto infrastruktūros srityje.

Daugkartiniai Lietuvos čempionai treniruotėse ir rungtynėse naudos tris skirtingus „KINEXON Sports“ stebėjimo ir analizės produktus, skirtus gauti aukštos kokybės tiesioginius duomenis apie krepšininkų fizinę būklę.

„Integravę pažangiausias „KINEXON“ technologijas į komandos treniruočių režimą, galime itin tiksliai pritaikyti individualias programas kiekvienam žaidėjui. Tai treneriams leidžia nustatyti sritis, kuriose krepšininkams reikia skirti daugiau dėmesio. Norime gerinti savo žaidėjų rezultatus, kartu rūpindamiesi jų ilgalaike sveikata“, – sakė „Žalgirio“ sporto direktorius Gediminas Navickas.

„Kauno „Žalgiris“ yra ne tik tituluočiausias klubas krepšinį mylinčioje Lietuvoje, bet ir patenka ir tarp geriausiųjų Europoje. Tokio krepšinio flagmano pasitikėjimas mūsų technologijomis ir kuriamais krepšinio sprendimais yra aiškus ženklas, kad sparti pažanga, kurią pradėjome kaip NBA rinkos lyderiai, dabar persikelia ir į Europą“, – teigė „KINEXON Sports & Media“ generalinis direktorius Maximilianas Schmidtas.

80 procentų NBA komandų jau stebi ir valdo savo žaidėjų krūvį naudodamos „KINEXON Sports“, o nuo šiol šiomis sistemomis galės naudotis ir „Žalgiris“. Sudarius ilgametę sutartį, žalgiriečiai galės naudotis sporto analitikos sprendimais ir rinks daug kokybiškų duomenų apie tokias sritis kaip krūvis, našumas, metimų statistika, žaidėjų judėjimas ir kt.

„Pagrindinis mūsų tikslas naudojantis „KINEXON“ – pakelti krepšininkų rezultatus ir krūvio valdymą į dar aukštesnį lygį“, – aiškino G.Navickas.

Aukščiausios klasės technologijos „Žalgirio“ arenoje

Nuo 2024–2025 m. sezono pradžios „Žalgiris“ treniruotes ir namų rungtynes analizuos naudodamas didelio tikslumo tiesioginius žaidėjų duomenis iš „KINEXON PERFORM LPS“.

Ši sistema jau yra įdiegta treniruočių salėje ir pagrindinėje „Žalgirio“ arenos aikštėje. Kartu su dėvimais jutikliais, esančiais žaidėjų liemenėse, ji trenerių komandai realiuoju laiku pateikia daugiau kaip 200 žaidėjų veiklos rodiklių. Duomenys yra prieinami trenerių štabui tiek treniruočių, tiek ir rungtynių analizei.

Programinės įrangos naujovė „KINEXON COMPETE Vision“ yra dar viena inovacija, kuria gali naudotis žalgiriečiai. Ši dirbtiniu intelektu pagrįsta programinė įranga leidžia treneriams automatiškai vertinti treniruočių vaizdo įrašus. Kompiuterinės regos technologija vaizdo įraše fiksuoja visus žaidėjus ir kamuolius ir kartu apskaičiuoja papildomą informaciją, pavyzdžiui, pataikytus ar pramestus metimus, atlieka metimų vietų analizę, skaičiuoja metimų greitį ir kt.

„Sprendimą bendradarbiauti su „KINEXON“ lėmė novatoriškas bendrovės požiūris į duomenų analizę ir technologijas. „KINEXON“ sklandžiai integruoja žaidėjų analizę į mūsų kasdienę rutiną, užtikrindama, kad duomenimis be vargo galėtų naudotis „Žalgirio“ treneriai. Šis bendradarbiavimas leidžia krepšinio treneriams ir fizinio rengimo treneriams greičiau rasti bendrą kalbą, ypač krūvio valdymo srityje“, - apibendrino „Žalgirio“ sporto direktorius.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos