„Gloria Cup“ turnyre Turkijoje – ilgą laiką pirmavusio „Žalgirio“ nesėkmė paskutinėmis sekundėmis © „Žalgiris.lt“ nuotr.

Didžiąją rungtynių dalį priekyje buvę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai „Gloria Cup“ turnyro starte išleido pergalę iš savo rankų. Žalgiriečiai trečiadienį nusileido Bursos „Tofaš“ komandai 74:75 (17:16, 25:16, 18:22, 14:21).

Varžovams pelnius pirmuosius 4 taškus, Deividas Sirvydis prasiveržimu su pražanga ir Mattas Mitchellas baudų metimais po perimto kamuolio išvedė „Žalgirį“ į priekį 5:4. Dovydas Giedraitis atliko perdavimus Laurynui Biručiui ir Brady Manekui, o po Brady ir Sylvaino Francisco tritaškių kauniečiai šiek tiek atsiplėšė – 15:11. Per likusį pirmojo kėlinio laiką tolimą metimą mindamas tritaškio liniją pataikė Ignas Brazdeikis, o „Tofaš“ kėlinį užbaigė 5 taškais – 17:16.

Antrojo kėlinio pradžioje B.Manekas įmetė dar 2 tritaškius, tolimą šūvį pridėjo ir D.Sirvydis – 27:19. Žalgiriečiai išnaudojo varžovų viršytą pražangų limitą, kai nuo baudų metimo linijos taškus rinko D.Sirvydis, Alenas Smailagičius, D.Giedraitis ir L.Birutis – 33:30. Antrąjį kėlinį „Žalgiris“ užbaigė 3 tolimais metimais, kuriuos pataikė Edgaras Ulanovas, B.Manekas ir I.Brazdeikis – 42:32.

Baudos metimą realizavęs Bryantas Dunstonas ir tritaškį pataikęs I.Brazdeikis padidino persvarą iki 14 taškų (46:32). „Tofaš“ greit pelnė 10 taškų iš eilės, kol jų spurtą nutraukė E.Ulanovo dvitaškis su pražanga ir I.Brazdeikio tolimas metimas – 52:42. Tritaškį įmetė ir Lukas Lekavičius, po krepšiu raumenis rodė B.Dunstonas, baudas metė L.Birutis ir A.Smailagičius, bet trečiąjį kėlinį tritaškiu iš savo aikštės pusės užbaigė varžovai – 60:54.

L.Birutis pelnė taškus iš po krepšio, S.Francisco ir D.Giedraitis puikiais perdavimais išvedė tolimiems metimams B.Maneką, o vėliau pats S.Francisco dviem reidais rinko 4 taškus – 72:62. Kai jau atrodė, kad rungtynių likimas yra aiškus, žalgiriečiai pradėjo strigti puolime ir į savo krepšį praleido 11 taškų be atsako – 72:73. D.Giedraitis buvo išvedęs žalgiriečius į priekį, bet likus žaisti 3 sekundes varžovai atakavo taikliai, o paskutinis S.Francisco metimas tikslo nepasiekė.

„Žalgiris“: B.Manekas 20 (6/10 trit., 5 atk. kam.), I.Brazdeikis 11, S.Francisco 7 (6 rez. perd.), D.Sirvydis 7 (2 per. kam.), E.Ulanovas 6, L.Birutis 6 (6 atk. kam.), D.Giedraitis 4, A.Smailagičius 4, L.Lekavičius 3, B.Dunstonas 3, M.Mitchellas 2, A.Butkevičius 1.

„Tofaš“: J.O‘Brienas 16 (6 atk. kam.), A.Perezas 16 (3 per. kam.), Y.Saybiras 13 (3 per. kam.), M.Reedas 11.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos