Eurolyga pristatė algų rėžių ir prabangos mokesčio planus © LKL nuotr.

Pastaraisiais metais sklidusios kalbos apie galimus Eurolygos planus įvesti „algų kepures“ jau greitai gali tapti realybe.

Eurolygos turnyro organizatoriai kartu su Eurolygos žaidėjų asociacija (ELPA) pristatė ateities žaidėjų algų rėžių planą, kuriuo komandos turės vadovautis.

Eurolygoje bus naudojamas ALCDR rodiklis. „Average Licensed Clubs’ Defined Revenues“ („vidutinės licencijuotų klubų pajamos“), skaičiuojamas per dvejus pastaruosius metus, nustatys finansinius klubų rėžius. Tai bus atmaina jau ilgai Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) naudojamoms „algų kepurėms“.

Šis rodiklis nustatys kiek Eurolygos klubai galės išleisti žaidėjų atlyginimams. Minimali riba – 32 procentų ALCDR, o maksimali – 60 procentų. Taip pat bus įvesta tarpinė riba (40 procentų), kuri numatyta neįtraukiant jaunesnių nei 23 metų žaidėjų, dviejų kertinių krepšininkų, ilgalaikes traumas besigydančių atletų bei vieno išimtinio kontrakto. Ilgiau nei trejus metus klube praleidusiems žaidėjams taip pat bus taikoma išlyga – į tarpinę ribą bus įskaičiuojami tik 75 procentai jų atlyginimo. Į maksimalią ribą jau bus įskaičiuojami kertiniai žaidėjai, bet jaunuolių, traumuotų ir ilgalaikių krepšininkų išimtys taip pat bus taikomos.

Taip pat bus taikomos bausmės peržengiant šias žaidėjų atlyginimų ribas. Peržengus tarpinę ar maksimalią ribas, tie pinigai keliaus į atskirą fondą, kuris vėliau bus paskirtytas komandoms, kurios neperžengė šių ribų ir nenusižengė taisyklėms. Šis sumanymas butų NBA prabandos mokesčio atitikmuo, kad lygoje išsilaikytų kuo didesnis konkurencingumas.

Komandoms, neturinčioms ilgalaikės Eurolygos licencijos, bus taikomos išimtys ir taisyklių pakeitimai. 

Šios strategijos pirmosios sąlygos turėtų būti įvestos jau nuo 2025-2026 metų sezono, o pilnas jos veikimas turėtų įsigalioti nuo 2027-2028 metų sezono.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos