T. Sabonis: apie komandos progresą ir D. Giedraičio gynybos sugebėjimus © zalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgiris“ praėjusią savaitę Turkijoje vykusiame „Gloria Cup“ draugiškų rungtynių turnyre baigė savo pasiruošimą artėjančiam sezonui.

Sugrįžę žalgiriečiai toliau intensyviai darbuojasi namuose – Kauno „Žalgirio“ arenoje, o jau šį savaitgalį Kauno ekipa pradės naujojo „Betsafe-LKL“ sezono kovas.

Prieš prasidedantį 2024-2025 metų sezoną, „Žalgirio“ trenerių štabo narys Tautvydas Sabonis specialiai „Žalgiris Insider“ prenumeratoriams papasakojo apie komandos progresą ir atskirų žaidėjų darbą.

T. Sabonis išskyrė pasiruošime puikiai pasirodžiusį Dovydą Giedraitį, kuris šį sezoną turės itin didelę konkurenciją gynėjų linijoje.

„Labai džiaugiuosi dėl Dovydo. Jis tikrai turi kažką, ko daug žaidėjų neturi. Dabar galiu sakyti, kad jis Eurolygoje yra tarp trijų geriausiai besiginančių gynėjų. Dėl to neturiu jokių abejonių – Thomasas Walkupas, jis ir dar dėl trečio būtų galima būtų diskutuoti. Kalbant apie asmeninę gynybą, žaidėjo prieš save laikymą, kamuolio atėmimą – kosmosas.

Kitas dalykas, jis nedaro klaidų gynyboje. Jeigu padaro, net nustemba – kas čia buvo. Mes, kaip treneriai, ypač Andrea ir Maxas (M.Menetti – past.), norime akcentuoti ir jo naudą puolimui. Jis yra kamuolio valdytojas, jis yra jaunas, jis dar turi daug potencialo. Jau ir „Lietkabelyje“ jis rodė save puolime. Atėjus pas mus, jis labiau tapo situacijų žaidėju. Dabar mes norime iš jo prašyti daugiau“, – tvirtino specialistas.

Visą krepšinio komentatoriaus Ryčio Kazlausko interviu su T. Saboniu galite čia:

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos