WBA paskyrė oponentą E. Stanioniui, kuriam lietuvis nusileido Rio de Žaneiro olimpiadoje © „Stop“ kadras

WBA pasaulio pusvidutinio svorio kategorijos čempionas Eimantas Stanionis (15-0, 9 nokautai) sužinojo savo būsimos kovos varžovą.

30-metis lietuvis ketvirtadienį sužinojo, jog Čempionų komitetas nurodė surengti privalomąją kovą prieš kovotoją iš Uzbekistano Šachramą Gijasovą (16-0, 9 nokautai), kadangi pastarasis yra pagrindinis pretendentas į E. Stanionio pasaulio čempiono diržą.

Pranešimas buvo išsiųstas abiems sportininkams – kovotojai susiderinti kovos sąlygas turės per mėnesio laikotarpį.

Ši kova turi įvykti, kadangi WBA taisyklėse nurodyta, jog čempionas privalo susikauti su pagrindiniu organizacijos pretendentu į čempiono diržą per 9 mėnesius nuo tada, kai čempionas iškovojo savąjį titulą.

Jeigu abu kovotojai per mėnesį nesugebės susitarti dėl kovos sąlygų, tuomet šios kovos aukcioną galės paskelbti WBA, po kurio čempionui atiteks 75 proc. prizinio fondo, o pretendentui į titulą tik 25 procentai.

Š. Gijasovas yra būtent tas kovotojas, kuris lietuviui 2016 metų Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse aštuntfinalyje užkirto kelią dėl medalių, kuomet vieningu teisėjų sprendimu 3:0 laimėjo dvikovą.

E. Stanionis paskutinį kartą kovojo šių metų gegužės mėnesį, kai vieningu teisėjų sprendimu nugalėjo venesuelietį Gabrielį Maestre (6-1-1, 5 nokautai), o lietuvio varžovas iš Uzbekistano paskutinį kartą kovojo šių metų liepos mėnesį, kai skirtingu teisėjų sprendimu pelnė pergalę prieš Miguelį Parrą (22-5-1, 14 nokautų).

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos