E. Butvilas ketvirtfinalyje įveikė buvusią 17-ąją raketę, o po keletos valandų laimėjo pusfinalį © Karolis Savickis

JAV vykstančiame ATP „Challenger“ serijos „LTP Challenger“ turnyre Čarlstone dalyvauja ir Lietuvos atstovas. 20-metis Edas Butvilas (ATP 365) ketvirtfinalyje per tris setus pranoko buvusią 17-ąją pasaulio raketę australą Bernardą Tomičių (ATP 232).

Galutinis rezultatas 3-6, 6-3, 6-2, o visa kova truko kiek daugiau nei pusantros valandos.

Pirmą setą geriau sužaidė varžovas, kuris laimėjo vieną mūsiškio padavimų seriją ir tokio pranašumo pakako partijai laimėti. Antroje dalyje australas vėl buvo arti išsiveržimo į priekį, tačiau šį kartą E. Butvilas sužaidė užtikrintai ir išsaugojo savo padavimų seriją. 

Kiek vėliau, mūsiškis pats išsiveržė į priekį ir laimėjo antrą setą. Lemiamoje dalyje lietuvis tris kartus laimėjo Australijos atstovo geimą ir pirmavo užtikrintai. 

Po įveikto ketvirtfinalio praėjus keletai valandų E. Butvilas atvyko į kortą žaisti pusfinalio mačo, kuriame laukė Tristanas Boyeris (ATP 231) iš JAV.

Šį varžovą pavyko įveikti per du setus 6-4, 6-3, o korte žaidėjai praleido 1 valandą ir 35 minutes. 

Pirmoji dalis buvo itin kovinga, o abu dalyviai turėjo ne vieną progą laimėti vienas kito padavimų seriją. Tiesa, tą pavyko padaryti tik mūsiškiui 5-ame geime. Amerikietis turėjo dar progą išlyginti rezultatą, tačiau jam to padaryti nepavyko. 

Antrame sete iš pradžių klostėsi lygus žaidimas, o 5-ame geime Lietuvos atstovas išsiveržė į priekį. Tiesa, jau kitame geime rezultatas tapo lygus, tačiau 7-ame ir 9-ame geime E. Butvilas vėl spurtavo ir užsitikrino bilietą į finalą. 

Kovoje dėl titulo laukia 19-metis Nishesh Basavareddy (ATP 227) iš JAV, kuris šiuo metu žaidžia geriausią savo tenisą.

Už patekimą į finalą žaidėjai gauna 44 ATP reitingo taškus. E. Butvilas pirmą kartą karjeroje žais ATP „Challenger“ turnyro finale. Priminsime, kad į turnyro pagrindinį etapą pavyko patekti kaip laimingam pralaimėtojui (Lucky Looser).

Įdomus faktas, kad po sėkmingo pasirodymą šiame turnyre tenisininkas reitinge aplenkė Ričardą Berankį ir tapo antrąja Lietuvos rakete.

ATP „Challenger“ teniso turnyro Čarlstone prizų fondą sudaro 82 tūkst. JAV dolerių.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos