G. Žibėnas prieš FIBA Čempionų lygos startą: „Neturėsime prabangos 20 minučių prisitaikyti prie žaidimo“ © Pauliaus Žukausko nuotr.

Jau šį antradienį Vilniaus „Ryto“ ekipa pradės kovas tarptautiniame fronte – prasideda FIBA Čempionų lygos grupių etapo varžybos.

Pirmasis vilniečių varžovas grupėje – Emilijos Redžo „Unahotels“ ekipa iš Italijos. Prieš artėjančias rungtynes „Ryto“ vyriausiasis treneris Giedrius Žibėnas atsakė į labiausiai rūpimus klausimus.

– Kaip vertinate komandos pasirendimą prieš Čempionų lygos startą?

– Vertinu teigiamai, nes LKL čempionate iškart gavome du rimtus varžovus, gavome šaltą dušą prieš „Neptūną“, gavome sunkią išvyką į Uteną. Labai tikiu, kad šios dvi sunkios rungtynės padės mums pasiruošti.

– Kokias stiprybes matote varžovų komandoje?

– Turime atkirsti jų gynėjų liniją nuo visos komandos. Dirbti su jais sąžiningai, nerizikuoti. Pavojingi metantys ketvirti numeriai ir labai atletiški vidurio puolėjai. Turime būti drausmingi ir dar svarbiau, kad būtume protingi.

– Kokias pamokas išmokote iš praėjusių sezonų Čempionų lygoje?

– Didžiausia pamoka iš pernai metų pirmų rungtynių. Mums reikėjo net 20 minučių prisitaikyti prieš Čempionų lygos kontakto. Šį kartą neturime tokios prabangos. Turime iškart eiti, dėti savo kūnus. Žinoma, reaguos ir varžovai, tuo labiau, kad pralaimėjo pirmas rungtynes Italijos pirmenybėse namuose. Tą mačą prastai pradėjo ir tikrai treneris turėtų įnešti kažkokių pokyčių. Turime būti pasirengę. Ir privalome duoti tą didesnį kontaktą iš savo pusės. Ne tik, kad jį atlaikyti, bet pasiūlyti ir didesnį nei varžovų.

– Kokia yra jūsų žinutė komandai?

– Manau, tiek komanda, tiek atvykstantys fanai čia važiuoja vieno tikslo. Stengsimės jo visi kartu siekti, o fanams tiesiog palinkėsiu tikėti komanda.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos